Obrazovanje

Gimnazijalci ove godine osvojili 11 prvih republičkih nagrada, 14 drugih, šest trećih…

Učenici pirotske Gimnazije ove godine ostvarili su izuzetne uspehe na državnim takmičenjima iz raznih predmeta. Osvojeno je 11 prvih nagrada, 14 drugih nagrada, šest trećih, dve pohvale i 22 učešća na nekom od republičkih takmičenja, saopštila je ova škola.

Ukupno devetoro učenika škole učestvovalo je na međunarodnim takmičenjima: na međunarodnoj NIS-ovoj olimpijadi znanja iz ruskog jezika učestvovale su 3 učenice, a takođe na Međunarodnoj olimpijadi Lik Rusije učestvovlo je troje učenika, a na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika „HIPPO“ troje učenika.
Zahvaljujući izuzetnim rezultatima koje su postigli na državnim takmičenjima jedan učenik je pozvan na Srpsku matematičku olimpijadu i jedan na Srpsku fizičku olimpijadu.

OPŠTINSKI NIVO TAKMIČENjA održan je iz srpskog jezika, književne olimpijade, recitovanja, istorije, geografije, matematike, fizike. Učestvovalo je 97 učenika na ovom nivou takmičenja plus 115 učenika koji su se takmičili u svim sportskim disciplinama. Ukupno 212 takmičara opštinskog nivoa takmičenja.
OKRUŽNI NIVO TAKMIČENjA održan je iz srpskog jezika, književne olimpijade, recitovanja, stranih jezika, istorije, geografije, matematike, fizike, biologije i informatike. Na ovom nivou takmičenja učestvovalo je 87 učenika + 63 učenika koji su se takmičili u sportskim disciplinama. Ukupno 150 učesnika okružnih takmičenja.
MEĐUOKRUŽNO TAKMIČENjE održano je iz hemije i održana je smotra stručnih i naučno-istraživačkih radova iz geografije. Ukupno je učestvovalo 9 takmičara +60 takmičara u sportu, što je ukupno 69 učesnika.
DRŽAVNI NIVO TAKMIČENjA je održan iz italijanskog jezika, istorije, geografije, matematike, fizike, hemije, srpskog jezika, književne olimpijade, bilogije, matematičko takmičenje Arhimedes, takmičenje iz informatike i državna smotra talenata. Na državnim takmičenjima je učestvovalo 33 učenika + 44 učenika sportista, što je ukupno 77 učenika na takmičenjima državnog nivoa. Državna takmičenja održavana su širom Srbije: u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Sremskim Karlovcima,Tršiću, Karatašu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker