Obrazovanje

Gimnazijalci nastavljaju sa fenomenalnim uspesima na takmičenjima

Vladan Vasić osvojio treće mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi

Na predlog Društva matematičara Srbije i uz saglasnost Ministarstva prosvete za održavanje neodržanih takmičenja, uz poštovanje svih mera prevencije za zaštitu od COVID-a -19,  u toku letnjeg raspusta održano je Državno takmičenje iz informatike (online) i Državno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola.

Državno takmičenje iz matematike je održano 22.08.2020. godine u Gimnaziji „Stevan Sremac“ u Nišu.
Učenik četvrtog razreda Gimnazije Pirot, sada već student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Vladan Vasić, čiji je mentor profesorka matematike Aleksandra Vlajković, je osvojio prvo mesto i plasirao se na  Srpsku matematičku olimpijadu, koja je održana 24 – 25. 08. 2020. u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu. Zbog izuzetnog rezultata, postignutog na Državnom takmičenju iz informatike, koje je održano 21.07. 2020. godine  (online), Vladan Vasić (čiji je profesor informatike Boban Tošić) je obezbedio učešće i na Srpskoj informatičkoj olimpijadi. Ovo prestižno takmičenje je održano 26 – 27. 08. 2020. na Računarskom fakultetu u Beogradu.
Zgrada pirotske Gimnazije
Vladan Vasić je na Srpskoj informatičkoj olimpijadi osvojio treću nagradu.
Ovi veličanstveni uspesi talentovanog, ambicioznog i vrednog mladog čoveka krunisali su dugačak niz postignutih izvanrednih rezultata i nagrada na takmičenjima iz matematike, informatike i prirodnih nauka, tokom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker