Gradska hronika

Gimnazijalci najbolji na takmičenju iz oblasti turizma

Na takmičenju iz oblasti turizma pod nazivom Suveniri – promocija turizma i lokalnih identiteta u organizaciji Univerziteta Singidunum u Nišu, dve ekipe iz pirotske Gimnazije su podelile prvo mesto i ubedljivo pobedile u konkurenciji od 16 ekipa iz istočne Srbije.

Učenice trećeg razreda, Sara Dragojević, Mina Jovanović i Dunja Djordjević, i četvrtog razreda Hristina Nikolić i Milja Nikolić su zajedno sa svojim mentorom, profesorkom geografije Bratislavom Colić kao glavnu nagradu dobile studijsko putovanje u Dubrovnik, Sarajevo, Trebinje i Mostar koje ce se organizovati 31. maja ove godine.

Na međuokružnom takmičenju iz hemije koje je u subotu 14.maja održano u niškoj gimnaziji “Bora Stanković”, učenici Gimnazije Pirot, Valdan Vasić (2.razred), Aleksa Stojiljković (3.razred) i Nikola Manić (4.razred) izborili su plasman na republičko takmičenje koje će se od 11. do 13. maja održati na Hemijskom fakultetu u Beogradu.
Mentori takmičara su profesori hemije Branica savić i Nemanja Jonić.
Na okružnom takmičenju Književna olimpijada koje je u subotu 14.maja održano u Gimnaziji Pirot Ljubica Mladenović, učenica prvog razreda i Ana Radovanović, učenica trećeg razreda, plasirale su se na republičko takmičenje koje će 13. maja biti organizovano u Sremskim Karlovcima.
Mentori takmičarki su profesorke Biserka Kostić i dr Suzana Jovanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker