Obrazovanje

Gimnazija Pirot: Odlični rezultati učenika na prijemnom ispitu za specijalizovana i bilingvalno odeljenje

Ovih dana u pirotskoj Gimnaziji bila je  izuzetno radna atmosfera, s obzirom da su održani prijemni ispiti za upis učenika u specijalizovana odeljenja i bilingvalno odeljenje. Najpre su, 8. i 9. maja održani prijemni ispiti za upis učenika prirodno-matematičkog smera u kojem se nastava održava na francuskom jezku, a 9. maja održan je prijemni za učenike koji žele da se upišu u specijalizovano odeljenje za računarstvo i informatiku. Prijemni ispit za upis u cpecijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti održan je 16. maja. Direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović, kaže da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima.

gimnazija u pirotu

“Prijemni ispiti nisu bili laki. Veliki napor uložili su učenici, njihovi roditelji, kao i naši profesori koji su ih pripremali za prijemni. Učenici su pokazali odlične rezultate. Što se tiče bilingvalnog odeljenja sedamnaestoro učenika je položilo prijemni ispit za upis u prvi razred, a imamo i jednu učenicu koja je do sada bila prvi razred društveno-jezičkog smera, ali je polagala prijemni za upis u bilingvalno odeljenje i položila je, tako da je ukupno osamnaest bilingvalaca. Za računarstvo i informatiku dvadeset dvoje je položilo prijemni, a odeljenje može imati najviše dvadeset učenika. Prijemni za specijalizovano odeljenje za scenske i audio vizuelne umetnosti  dvadeset jedan učenik je položio, a odeljenje može imati, takođe, najviše dvadeset učenika”- izjavila je direktorka, Kostadinović.

Ona je dodala da je organizacija polaganja prijemnih ispita bila veoma zahtevna i da je sve proteklo u savršenom redu. Formirano je više komisija i potkomisija koje su dobro radile i bile veoma posvećene poslu. Sve vreme ispita Škola je bila u kontaktu sa predstavnicima Školske uprave Niš, jer je bilo i spoljnih saradnika koji su pratili realizaciju prijemnih ispita u Gimnaziji. Školska uprava Niš pohvalila je pirotsku Gimnaziju da je polaganje obavila na najbolji mogući način, što je svakako veliki motiv za dobar rad, a u Gimnaziji će biti i Centralna komisija za sprovođenje završnog ispita za učenike osmih razreda.

Direktorka, Kostadinović, rekla je još da očekuje da će učenici prilikom upisa, kao svoju prvu želju, iskazati upravo za smer za koji su položili prijemni ispit.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker