Obrazovanje

Gimnazija: Obeležen Nacionalni dan knjige

Povodom Nacionalnog dana knjige, 28. februara Društvo školskih bibliotekara Srbije uputilo je poziv svim školama da se uključe u obeležavanje akcije „Čitajmo glasno“, koja se održava peti put zaredom. Gimnazija Pirot se rado odazvala čitalačkoj akciji pod sloganom „Podeli radost čitanja sa svima“. Cilj ove zajedničke aktivnosti jeste podsticanje čitanja, kao i negovanje maternjeg jezika i kulture čitanja.

Čitalačka akcija simbolično otpočinje u 5 do 12 (11.55 časova), što simbolično predstavlja krajnje vreme da se okrenemo negovanju knjige i kulture.
U cilju obezbeđivanja zaštite i bezbednosti zdravlja učenika zbog pandemije, ovogodišnja akcija postala je viralna zahvaljujući učenicima prvog i trećeg razreda Gimnazije Pirot koji su posredstvom video zapisa zabeležili trenutke glasnog čitanja i podelili svoje iskustvo čitanja sa svim svojim vršnjacima.
U realizaciji čitalačke akcije poseban doprinos dali su kako učenici tako i profesori (mentori) naših učenika: dr Suzana Jovanović, Branka Tanović Savić i Miloš Sokolović, profesori srpskog jezika i književnosti, uz uspešnu organizaciju i koordinisanje Bratislave Colić, školskog bibliotekara.
Neka radost čitanja postane svima nama put ka sreći i čuvanja našeg jezika, tradicije i kulture!

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker