Obrazovanje

Gimnazija: Nagrade učenicima i profesorima za Savindan

Dan velikog srpskog prosvetitelja Svetog Save ove godine će u Gimnaziji Pirot biti obeležen malo drugačije nego ranijih godina, a sve u skladu sa poznatim epidemiološkim okolnostima. Rezanje slavskog kolača će se tradicionalno obaviti u svečanoj sali gimnazije, ali u prisustvu veoma malog broja ljudi i uz sve mere zaštite. Aktiv profesora matematike predaće kolačarstvo direktoru škole – Ivani Kostadinović u prisustvu članova stručne službe i pomoćnih radnika škole. Početak ove svečanosti zakazan je za 10 časova i 30 minuta.

pirotska gimnazija

Iako ove godine skromnih razmera, Dan Sv. Save, kao jedan od najznačajnijih datuma u školskom kalendaru, biće tradicionalno obeležen čitanjem imena nagrađenih profesora i učenika. Odeljenjske starešine će sa svojim odeljenjima održati onlajn časove, koji će biti posvećeni životu i delu Sv. Save.

Na literarnom i likovnom konkursu koji je škola organizovala povodom Savindana, pristigao je veliki broj učeničkih radova, a nagrađeni su sledeći učenici:

Literarni konkurs:

1.Nemanja Krstić 2/4, predmetni profesor Suzana Jovanović

2.Jana Pešić 2/2, predmetni profesor Branka Tanović Savić

3.Marija Manić 1/3, predmetni profesor Jasmina Manić

Likovni konkurs:

Dve prve nagrade: Danica Ristić 2/3 i Đorđe Denković 2/3

Druga nagrada: Dunja Pančić 2/2

Treća nagrada: Marika Pešić 2/4

Posebna nagrada, za fotografiju: Kristina Mitrović 4/1

Predmetni profesor svih ovih učenika je Miodrag Kutlešić.

Gradska Komisija za dodelu priznanja povodom Savindana i ove godine je prepoznala i nagradila najuspešnije profesore: Dobitnica Svetosavskog priznanja sa zlatnikom je profesor fizike – Nina Jovanović, dobitnica Svetosavskog priznanja sa srebrnjakom je profesor hemije – Brankica Savić, a Aktiv profesora hemije (Nemanja Jonić, Snežana Pančić, Ivana Vasić i Brankica Savić) dobitnik je Svetosavske diplome.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker