Lokalna samouprava

Gimnazija dobila od NIS-a kompletno opremljen kabinet za ruski jezik

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Naftnom industrijom Srbije, pirotska Gimnazija dobila je danas na korišćenje moderan potpuno opremljen kabinet za ruski jezik koji predstavlja donaciju NIS-a Gimnaziji, a u opremanju je pomogla i Gradska uprava Pirot. Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kazao je da ova elitna pirotska školska ustanova ima dugogodišnju saradnju sa školama iz Rusije, najpre sa ruskom Diplomatskom školom iz Sofije, a kasnije i sa školom iz Sankt Peterburga, i da Gimnazija, nažalost, predstavlja jedinu školu u našem gradu gde se osim engleskog i francuskog jezika izučava i ruski jezik, koji je po Krstićevim rečima, sve traženiji. 

Po rečima Snežane Lakićević, predstavnice kompanije NIS, ova naftna kompanija već šestu godinu uspešno realizuje projekat “Energija znanja”, koji podrazumeva saradnju sa osnovnim, srednjim školama, fakultetima i univerzitetima u Srbiji.

-Do sada uradili smo 46 učionica širom Srbije i uložili više od pet miliona evra praveći laboratorije za fiziku, hemiju, ali i u popularizaciju ruskog jezika-kazala je Lakićević.

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kazao je da je ova škola jedina koja svojim đacima nudi i mogućnost učenja ruskog jezika.

-Danas stotinjak naših učenika uči ruski jezik, osim engleskog i francuskog. Deca su zaista zainteresovana, imamo odličnu saradnju sa Gimnazijom 644 iz Sankt Peterburga, sa kojom realizujemo projekat “Duša slovenska”. Deci ta saradnja puno znači, stiču dragocena iskustva-kazao je direktor Krstić.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker