Gradska hronika

Gimnazija dobija moderno opremljen kabinet za ruski jezik – darodavac NIS

Kompanija Naftna industrija Srbije (NIS) doniraće pirotskoj Gimnaziji moderno opremljen kabinet za izvođenje nastave ruskog jezika. Ugovor o donaciji danas su potpisali direktor Gimnazije Bratislav Krstić i Andrej Šibanov, savetnik direktora NIS-a, a potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasićem sa šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem.

Direktor Krstić je kazao da je veliko zadovoljstvo imati za partnera ovako jaku kompaniju.

– Ono što karakteriše našu školu jesu jako uspešni učenici, priznati stručnjaci u zemlji ali i širom sveta. Ja se nadam da je potpisivanje memoranduma samo prvi korak ka još boljoj saradnji-kazao je direktor Krstić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je pirotska Gimnazija lider u međunarodnoj saradnji.

-Mi podržavamo tu saradnju, a saradnja sa veoma jakom kompanijom NIS, jednom od najboljih u Srbiji je izazov za sve nas-kazao je gradonačelnik Vasić.

Predstavnik kompanije NIS Andrej Šibanov kazao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što na važnom skupu predstavlja kompaniju NIS.

-To je za nas još jedna prilika da budemo svesni gde i šta radimo, da na ovaj način pokažemo da smo odgovorna kompanija. Pokrenuli smo program “Energija znanja” u okviru koga smo potpisali 50 ugovora sa institucijama u zemlji i inostranstvu. Želimo da ulaganjem u školovanje i nauku stvorimo bolje uslove za život ljudi pa i za poslovanje kompanija poput naše-kazao je Šibanov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker