Ostale vesti

Gimnazija: Diplome pirotske, a svetske

Danas su trećoj generaciji maturanata bilingvalnog odeljenja pirotske Gimnazije na prigodnoj svečanosti podeljene diplome koje će budućim studentima omogućiti da studiraju u inostranstvu, ili da po završetku fakulteta u Srbiji upišu master studije na nekom od brojnih fakulteta širom Evrope – Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i drugim zemljama. Na svim diplomama stoji i potpis ambasadora Francuske u Srbiji. 

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kazao je da će ova diploma maturantima Gimnazije omogućiti nastavak školovanja u nekoj od zemalja gde je francuski službeni jezik. 

-U ovom odeljenju je bilo 23 učenika, svi su sa uspehom diplomirali. Nažalost, više od polovine maturanata su na fakultetima širom zemlje, stigle su nam iz ambasade Francuske pre tri dana, pa nisu svi đaci u mogućnosti da ih lično preuzmu. Njih će njihove diplome čekati, a interesantno je da su diplome sa potpisom ambasadora Francuske u Srbiji. One će im omogućiti studiranje na fakultetima u zemljima gde je francuski jezik službeni jezik bez polaganja dodatnih ispita pre svega što se tiče francuskog jezika. Mi smo i u ranijim i u ovoj generaciji imali i imamo đake koji nastavljaju studije u Francuskoj. Mi smo zadovoljni zaista, a interesovanje za školovanjem u bilingvalnom odeljenju za narednu školsku godinu je nešto veće nego ranijih godina, 28 đaka je položilo i biće nam đaci od septembra meseca-kazao je direktor Krstić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker