Lokalna samouprava

Gimnazija – brend Pirota koji traje 140 godina

Gimnazija Pirot, istinski brend našeg grada večeras je na veličanstven način – svečanom akademijom koja je organizovana na vrhunskom nivou, obeležila veliki jubilej – 140 godina postojanja i uspešnog rada. Škola u kojoj su predavale veličine poput Radoja Domanovića, Jaše Prodanovića, Stevana Sremca, danas je pravi brend našeg grada, rasadnik talenata o čemu svedoči i podatak da je samo poslednje školske godine, maturanata pirotske Gimnazije čak četvrtina svih učenika učestvovala i predstavljala svoju školu i rodni grad na državnim takmičenjima iz svih predmeta. Pre Svečane akademije, u holu Doma kulture otvorena je i izložba starih fotografija na kojima su zabeleženi dragoceni momenti iz bogate istorije škole. 

-Ove školske godine imali smo 14 prvih, 16 drugih i devet trećih nagrada na državnim takmičenjima iz različitih predmeta. To je tradicija unazad 50, 60 pa i više godine. Zbog svega toga smo i tamo gde zaslužujemo da budemo, u društvu najboljih-poručio je direktor škole Bratislav Krstić.

Direktor Krstić je uručio priznanja i zahvalnice institucijama koje su pomagale i pomažu rad ove škole. Zahvalnicu je dobila direktorka pirotske filijale Dunav osiguranja Maria Stanković, kao i direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, finansijski direktor Tigar tajersa Milena Tošić, nagrada je uručena i kompaniji Tigar AD, ali i gradonačelniku Pirota mr Vladanu Vasiću, jer po rečima direktora Krstića, svi uspesi pirotskih gimnazijalaca ne bi bili mogući bez snažne podrške lokalne samouprave.

Gradonačelnik Vasić zahvalio se svim profesorima Gimnazije koji su utkali svoje znanje i energiju u brojne uspehe pirotske Gimnazije i njenih đaka.

Punoj sali Doma kulture putem video linka obratili su se i predstavnici francuske škole, jedne od brojnih sa kojima Gimnazija ima uspešnu saradnu, kao i jedan od najuspešnijih takmičara u novijoj istoriji pirotske Gimnazije, koji je prošle godine završio Gimnaziju i osvojio ogroman broj republičkih nagrada – Aleksa Stefanović.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker