Sport

Gimnastički klub Soko – fabrika šampiona

Za samo pet godina postojanja najmlađeg i jednog od najtrofejnijih pirotskih sportskih klubova, gimnastičari Gimnastičkog kluba “Soko 2011” osvojili su preko 80 pehara i ogroman broj medalja na prestižnim takmičenjima. Ovaj klub iznedrio je i veliki broj izuzetno talentovanih sportista, među kojima se izdvajaju Nađa Panić, koja je sama osvojila preko 25 medalja i gimnastičar Nikola Lazarević, ali i mnogi drugi. Gimnastički klub “Soko 2011” za samo pet godina iznedrio je veliki broj sjajnih mladih sportista, a po mnogima, ovaj klub ima verovatno najbolju pionirsku gimnastičku školu u Srbiji. Klub uspešno organizuje i, sada već tradicionalni, Svetosavski turnir u gimnastici, koji svake godine okuplja ogroman broj takmičara iz cele zemlje.

gimnasticki-klub-soko_4

-Velika ljubav i rad je uloženo u klub. Ovih pet godina nam predstavljaju odličan podstrek za dalje i krunu našeg rada. Dalji ciljevi kluba su da klub napreduje u svakom pogledu, da se održe takmičarske kategorije, da se ustale juniorske kategorije sa rezultatime, a kasnije i seniorske kategorije, jer je gimnastika proces i tu stvari ne mogu preko noći da se dešavaju. Imamo odlične takmičare, osvojili smo preko 80 pehara, Nikola Lazarević je najtrofejniji gimnastičar i tu zaista ima mnogo talentovanih takmičara-kazao je Pirotskim vestia Slobodan Stefanović, koji je uz brata Stevana osnovao klub, odmah po završetku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

gimnasticki-klub-soko_2

Poznati pirotski sportski novinar Borivoje Petrović, novinar Regionalne TV Pirot,  kazao je da je bilo mnogo pokušaja da se u Pirotu oformi ozbiljan gimnastički klub, ali da se to nije desilo do pojave braće Stefanović.

gimnasticki-klub-soko_5

-Bilo je pokušaja i kroz sekcije Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje, koji je dugo čuvao taj plamen da se taj sport uopšte ne ugasi. Sve do pojave braće Stefanović to nekako nije uspevalo. Tek, kad su se pojavili i izneli svoju ideju, čestitao sam im na pokušaju i hrabrosti. Shvatio sam brzo da su temeljni, precizni, da ništa ne prepuštaju slučaju, o čemu svedoči i ime kluba. Koliko su oni sokolova i sokolica iznedrili najbolje znaju roditelji-kazao je između ostalog Petrović.

Posebne emocije među brojnom publikom u Konferencijskoj sali hotela Ana Lux izazvalo je obraćanje Nađe Panić, najuspešnije pirotske gimnastičarke, koja je uz suze radosnice govorila o svojoj ljubavi prema gimnastici i klubu u kome od samog osnivanja vredno trenira.

gimnasticki-klub-soko_3

Najuspešnijim pirotskim gimnastičarima, direktorka kompanije Dunav osigranje Maria Stanković uručila je i prigodne nagrade, uz reči hvale za rad kluba i konstataciju da kompanija Dunav osiguranje uvek podržava kvalitetne sportske kolektive poput Gimnastičkog kluba “Soko 2011”.

gimnasticari_06

Na kraju svečanosti dodeljene su brojne zahvalnice, posebno Sportskom centru Pirot i gradu Pirotu na podršci ideji za osnivanje ovog kluba, Dunav osigranju i brojnim entuzijastima koji su pomogli rad kluba. Dodeljene su zahvalnice i medijima koji su pratili rad kluba, među kojima je i portal pirotskevesti.rs.

gimnasticari_04

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker