IntervjuKultura

Gile (Električni Orgazam) za Pirotske vesti pred dolazak u Pirot: Jako se radujemo tom koncertu!

Legende jugoslovenskog rokenrola, Električni Orgazam, kreću na veliku turneju povodom izlaska novog albuma “Gde smo sad?”. Turneja kreće sa juga Srbije, a u okviru iste, bend će posetiti i Pirot, gde će održati koncert u subotu, 15.decembra. Koncert će biti održan u klubu “Tvrđava” sa početkom od 22 sata i biće prvi samostalni nastup slavnog benda u našem gradu. Pirotske vesti podsećaju da je Električni Orgazam jedini put do sada nastupao u Pirotu, pre četiri i po godine, na festivalu “Osveženje”.

Koncert legendarnog benda u Pirotu, bio je i odličan povod za razgovor sa frontmenom, Srđanom Gojkovićem Giletom, kome smo postavili nekoliko pitanja.

PV: Rokenrol nekad i sad

Kad sam ja bio klinac i kad sam krenuo da se ložim na rokenrol, za nas je to bilo više od muzike, više od obične zabave. To je bio stil i filozofija, način života i odnosa prema životu. Možda je najbolje reći da je za nas rokenrol bio skoro pa religija. Danas više nije tako. I u svetu a i kod nas to je samo jedan od muzičkih žanrova, na žalost sve je počelo da liči na ispraznu, glupavu zabavu.

PV: Sa 19 god si napisao pesme koje su uticale na generacije mladih poput Krokodili dolaze, Zlatni papagaj, da li moderni rokenrol ima tu pokretačku snagu danas generalno govoreći?

Meni je to teško da objektivno procenim. Svestan sam da sa 57 godina više nemam takav uvid u modern muziku, kao kad sam imao 19, 20 godina. Mogu samo da kažem da se meni  čini da rokenrol više nema takvu snagu i uticaj, kao kad sam ja bio klinac, a sa druge strane to je sasvim prirodno i normalno jer ništa ne traje večito, pa ni rokenrol.

PV: Pet godina ste radili na novom albumu, šta mogu da očekuju fanovi od El Org-a ?

Promenu, to je najizvesnije očekivanje kada je EL ORG u pitanju. Verovatno jedina konstanta u našoj karijeri i jeste promena, stalno istraživanje i eksperimentisanje sa stvarima koje do sad nismo radili. Takođe i odbijanje da se držimo bilo kakve formule koja navodno pali kod publike i kritike. Tako je bilo od prvog dana a verovatno će biti i do kraja postojanja ovog banda.

PV: Pirotska publika rado sluša vaše hitove, koja je poruka pirotskoj publici pred prvi samostalni koncert u ovom gradu?

Jako se radujemo tom koncertu. Sviraćemo većinu pesama koje publika traži na našim koncertima. Naravno kad neko sa karijerom od skoro 39 godina svira koncert, ne može se očekivati da možemo sve pesme da odsviramo. Ali mislim da će publika biti zadovoljna repertoarom koji smo spremili. Sviramo pesme iz cele karijere, od Paket Aranžmana pa sve do novog albuma.

Ulaznice za pirotski koncert po ceni od 400 dinara mogu se kupiti u knjižarama Verdi (Knjaza Miloša 75 i Slavonska 7B/2), kao i pozivom na broj 0641799767 (Vlada).

autor fotografije WOOD

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker