Bela Palanka

Gastro-manifestacija „Dani banice 2023“ u Beloj Palanci od 11. do 13. avgusta

Gastro-manifestacija „Dani banice 2023“ biće organizovana u periodu 11 do 13. avgusta u prelepom ambijentu parka Vrelo. Manifestacija „Dani banice 2023”organizuje se po sedamnaesti put, a posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim iznenađenjima i bogatom kulturno-umetničkom programu. Manifestacija je takmičarskog karaktera i neguje običaje, kulturu i tradiciju ovog kraja Srbije.

Ova manifestacija pokušava da sačuva od zaborava stare kulinarske recepte naših baka, te da ih prenese dalje kako su se oni i prenosili „s kolena na koleno“ kroz istoriju.

Manifestacija „Dani banice 2023“ pored takmičarskog dela obiluje i bogatim kulturno-umetničkim  programom koji obuhvata: radionice za decu, inostrane kuhinje, dečiju olimpijadu, prezentaciju izrade banice kao i brojna iznenađenja. Prvog dana manifestacije, 11. avgusta,  nastupiće grupa „Crvena jabuka“, koncert počinje u 21 i 30 u centru grada. Drugoga dana će posetioce zabavljati Željko Samardžić  od 22 sata a na završnoj večeri u nedelju, 13. avgusta, nastupiće  Dejan Petrović i Big Bend  od 22 sata u centru Bele Palanke.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker