Gradska hronika

Vojska Srbije ne odustaje od oživljavanja pirotske kasarne

Ministar odbrane Bratislav Gašić, prilikom jučerašnje posete Dimitrovgradu kazao je da Vojska Srbije ne odustaje od najavljenog oživljavanja kasarni u Pirotu i Surdulici naredne godine. Gašić je dodao da je kasarna u Pirotu već “živa” i da će povratak vojske u Pirot predstavlja investiciju koja će puno značiti i privredi i samoj Vojsci Srbije.

Opština Dimitrovgrad kupila  vojni objekat na svojoj teritoriji iz Master plana Vojske Srbije za 2,6 miliona dinara, sa PDV-om, gde će biti izgrađen savremeni azil za pse, saopštili su ministar odbrane Bratislav Gašić i predsednik te opštine Zoran Đurov.

Gašić je, prilikom posete opštini Dimitrovgrad, rekao novinarima da je to primer dobre saradnje Vojske Srbije i lokalne samouprave, kao i da ministarstvo ohrabruje lokalne samouprave da kupuju objekte VS iz Master plana. Ministar je naveo da je reč o površini od 1,3 hektara sa 17 objekata površine 400 kvadratnih metara, da je objekat prazan od 2006. i da na mesečnom nivou samo čuvarska služba za taj objekat Vojsku Srbije košta 5.000 evra. Gašić je napomenuo da se novac od prodaje objekata koristi za stambeno zbrinjavanje pripadnika VS. Upitan kakva je sudbina kasarne u Pirotu, Gašić je rekao da je ta kasarna i sada “živa”, ali da je u planu da se vojska tamo vrati. “Povratak vojske u pirotsku kasarnu je još jedna investicija”, napomenuo je ministar i dodao da Generalštab treba da pruži inpute za povratak vojske u tu kasarnu. “Kasarne u Pirotu i Surdulici su u planu za povratak vojske u 2016”, rekao je Gašić. On je, tokom posete opštini, posetio i privremeni registracioni prihvatni centar u Dimitrovgradu.

Agencija TANJUG

Foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker