Gradska hronika

Galerija poziva pirotske umetnike na humanost – Prodaja slika za lečenje Mihajla Stamenkova

Galerija ,,Čedomir Krstić“ organizuje humanitarnu izložbu i poziva sve umetnike na teritoriji grada (akademske i amatere) kao i ljude koji se bave umetničkim delatnostima da učestvuju. Svaki autor može ponuditi više dela (crtež, grafiku, sliku, fotografiju, digital print, skulpturu..) Sva dela moraju biti opremljena i da sadrže sve potrebne informacije, ispisane ili odštampane na papiru i zalepljena na poleđini rada (ime i prezime autora, naziv dela, godinu nastanka i dimenzije).  Autor daje  početnu cenu za svako delo (napisati na poleđini dela ili odštampati i zalepiti). Radovi se mogu doneti lično u Galeriji od 01.do 10.februara od 08-13 sati  i od 15-20 sati svakog radnog dana. Sve dodatne informacije se mogu  dobiti  telefonom 010 321 565 ili emailom: [email protected]

Nakon prikupnjenog dovoljnog broja radova biće organizovana izložba a dela koja ne budu prodata biće vraćena autorima.

Prikupljena sredstva od prodatih dela biće uplaćena na žiro račun za lečenje jedanaestogodišnjeg dečaka Mihajla Stamenkova iz sela Blato koji boluje od Dišanove mišićne distrofije. Bolest napada mišiće ramena, kukova, butina i listova. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja. Sa prvim simptomima Mihajlo se susreo krajem 2018. Početkom 2019. Uspostavljena je dijagnoza kada je i podnet zahtev preko RFZO da on primi lek Ataluren koji košta oko 400.000 evra a da bi se bolest usporila on mora da primi lek do svog 12. rođendana. Mihajlo  ide u 5. razred.

Mihajlu su sredstva potrebna za česte fizikalne terapije, robotsku neurorehabilitaciju, medicinske aparate, putne troškove, smeštaj, vitamine, aminokiseline i određene suplemente svakodnevno kako bi se usporila progresija bolesti.

Galerija “Čedomir Krstić” poziva pirotske umetnike da pokažu humanist i saosećanje prema bolesnom dečaku i pomognu njegovom izlečenju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker