Ostale vesti

Galerija: Izložba “Četiri elementa” – Maje Vukine Bogović

U Galeriji Čedomir Krstić, u utorak 19. jula u 19:30 biće otvorena izložba Maje Vukine Bogović “Četiri elementa”, javljaju iz Galerije “Čedomir Krstić”.

Maja Vukina Bogović rođena je 1977.u Zagrebu. Diplomirala je na grafičkom odseku u klasi profesora Frana Pare na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu. diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2010. godine, smer bibliotekarstvo i time zaokružila svoje dve ljubavi: likovnu umetnost i knjigu. Bila je deo tima u Štamparskoj radnji Gutenberg Muzeja 2000. te je radila na temu ,,Gutenberg 2000“ u Majncu. Provela je studijski semestar na Indijana Univerzitetu u Pensilvaniji gde stvara svoj diplomski rad. Učesnica je Vrbničke grafičke akademije i terenske nastave u Motovunu. Od 1997. Učesnica je brojnih samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.(Beč, Pariz, Rim, Skoplje, Pečuj). Slike joj se nalaze u privatnim zbirkama.2000. Dobitnica je nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta, slikara- grafičara a 2018.nagrade VIII Zagorskog salona u Krapini. Njeno slikarstvo je izraženog kolorita na granici između figurativnog i apstraktnog. Često kombinuje nekoliko tehnika i bavi se teksturama koje upotpunjuje crtežom. Njene slike su izrazito reljefne. Slikarki podloga i mediji služe kao mesto na kojem stvara i ruši originalnu ideju i pretvara je u prikaz kroz likovne elemente u koheziji.
Samostalne izložbe:
2019. Krapina, Gradska galerija, 2019. The gallery Steiner, Beč, 2019. Atrijum palate Sponza, Dubrovnik,2018. Muzej Mimara, Zagreb, 2017. Zabok, Velika Galerija grada Zaboka, 2007. AGM ART POINT CENTAR, Zagreb, 2006. Krapina, Galerija grada Krapine, 2003. Zagreb, Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, 2003. Zabok, Dvorana Elektre, Dani K. Š.Gjalskog
Grupne izložbe:
Učesnica je brojnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu od kojih su značajnije (2022. Kan, Francuska,2021. Pariz, Francuska,2017. Rim, Italija,2000. Majnc, Nemačka, Zabok, Hrvatska, Zagreb, Hrvatska, Krapina, Hrvatska i mnoge druge).

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker