Kultura

Galerija “Čedomir Krstić” u Pirotu: Izložba Filipa Ristića

U utorak, 24. oktobra, u 19 sati, u Galeriji Čedomir Krstić u Pirotu biće otvorena izložba Filipa Ristića, akademskog umetnika iz Štrpca.

Filip Ristić rođen je u Beogradu 8.7.1988. Osnovne studije slikarstva završio je na Fakultetu Umetnosti Prištinskog Univerziteta (Zvečan-Kosovska Mitrovica). Master studije zavaršio je na istom Fakultetu u klasi Zorana Furunovića.Trenutno na doktorskim Studijama vizuelnih umetnosti, na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Samostalno izlaže od 2016.godine.

Do danas izlagao na 15 samostalnih i više od 25 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učesnik je više umetničkih simpozijuma i likovnih kolonija kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje. Dobitnik je više nagrada za dosadašnji rad. Tokom marta 2023. godine boravi u gradu Trebišov (Slovačka) u centru za umetnost A3UM (Atrium) u okviru umetničke rezidencije. Dela Filipa Ristića nalaze se u brojnim javnim institucijama kulture ali i privatnim zbirkama u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a, živi i stvara u Štrpcu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker