Sport

Fudbalerke Rada pružile snažan otpor Jedinstvu, uspele da osvoje bod

Fudbal: Prva liga Srbije za žene 20/21

Pirot: Gradski stadion “Dragan Nikolić”

ŽFK Jedinstvo 2014 – ŽFK Rad 2:2 (1:0)

ŽFK Jedinstvo 2014: Dragana Kirkov, Bojana Pejčić, Anja Mladenov, Katarina Zlatanov, Nina Vasov, Sonja Marković, Tamara Trajković, Maša Džunić, Andrijana Pejčić, Jovana Najdanović, Kristina Đorđević,

Rezerve: Marija Georgijev, Lea Pančev, Ana Mladenov, Nada Jovanović, Jovanka Vidanović, Jana Pejčić.

Fudbalerke Jednistva propustile su priliku da na svom terenu savladaju solidnu ekipu Rada. Očigledno da su umor i ritam odigravanja utakmica učinili svoje. Tri teška meča, u razmaku od tri dana po jedan, odrazila su se na koncentraciju i snagu domaćih igračica da se izdrži svih 90 minuta.

U prvom poluvremenu fudbalerke Jedinstva bile su dominantnije i iskoristile veći posed lopte došavši u vođstvo u 44. minutu igre lepim golom Tamare Trajković. U nastavku Piroćanke ponovo diktiraju ritam igre i golom Jane Pejčić povećavaju vođstvo. Međutim, fudbalerke Rada se ne predaju, uspele su da konsoliduju svoje redove i smanjuju rezultat na dva prema jedan. Očekivalo se da će to biti konačan rezultat utakmice, ali posle jedne kontre, nekoliko minuta pred kraj utakmice gošće su uspele da izjednače.

Miladin Miladinović, trener ŽFK Jedinstvo 2014, kaže da je utakmica bila teška i žali za propuštenom prilikom da se uknjiže sva tri boda.

“Imali smo sve u svojim rukama. Dali smo gol u prvom poluvremenu i dobro počeli u nastavku igre postigavši drugi gol. Gošće se nisu predavale, nama je pala koncentracija i u zadnjih dvadeset minuta primili smo dva gola. Izgubljeni bodovi nas mogu koštati opstanka u ligi. Naravno, nije sve gotovo, imamo još tri utakmice. Gostujemo Loznici, dočekujemo ekipu Heroj i u Novom Sadu se sastajemo sa Moskvom. Sve će to biti teške i nepredvidljive utakmice. Nama ostaje da radimo i daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj. Čestitam mojim igračicama, kao i gošćama na fer, korektnoj igri i zasluženo osvojenom bodu” – rekao je Miladinović.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker