Sport

Fudbalerke “nišane” Prvu ligu. Stručni štab pojačan internacionalcem – trenerom iz Kolumbije

Danas su prozivkom, pripreme počele i fudbalerke ŽFK Jedinstva. Ambicije kluba, po rečima predsednika Miloša Vučića, jesu da ekipa ove sezone izbori prvoligaški status, što bi bio ogroman uspeh. Danas je predstavljen i novi trener omladinskog pogona ŽFK Jedinstvo, Luis Granje, koji je u ženskom fudbalu radio u Kolumbiji i Gvatemali. 

-Mi u ovoj novoj sezoni imamo samo jedan cilj, a to je prva liga-poručio je predsednik Vučić.

Trener Miladin Miladinović kazao je da se jedino kroz rad i disciplinu može stići do cilja.

-Prvenstvo nam počinje početkom septembra. Mlađe kategorije kreću za koji dan, Razvojna liga kreće 1. avgusta i na nama je da radimo i da se skoncentrišemo na cilj koji je pred nama. Ekipa je već tri-četiri godine zajedno, poznajemo se i verujem da ćemo uspeti-kaže Miladinović.

Nina Vasov, prvotimka, kaže da će ona sa svojim saigračicama učiniti sve da se opravdaju uslovi koje je rukovodstvo obezbedilo za fudbalerke Jedinstva osvajanjem prvog mesta na tabeli i plasmanom u Prvu ligu.

Internacionalni trener Luis Granje, inače pirotski zeti, kaže da mu je velika čast što mu je ponuđen ovaj vid saradnje sa ŽFK Jedinstvo.

-Prethodno iskustvo, kada je reč o ženskom fudbalu, vezano je za tri kluba u Kolumbiji, i to za kategorije od 15, 16 i profesinalnu ligu u Kolumbiji. U Gvatemali sam imao prilike da učestvujem u jednom klubu, imao sam zanimljivo iskustvo i želim da kažem da žene vrlo često imaju više motiva i sa više žara ulaze u neke stvari nego muškarci. Ono što sam prvo primetio jeste red u klubu, postojanje jasnih pravila, impresionirala me infrastruktura i organizacija kluba koja je dobra. Očekivanja su velika, ambicije takođe, mislim da će igračice napredovati u igri i želim da se zahvalim jer sam se zaista osetio dobrodošlim u Pirot, činjenicom da sam pozvan u ovaj klub-kazao je Granje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker