Sport

Fudbaleri Radničkog počeli pripreme za prolećni deo prvenstva Prve lige

Veći deo fudbalera pirotskog Radničkog prisustvovao je prozivci trenera, Nikole Puače, i održao prvi trening. Nemanja Milošević i Marko Đorđevski sutra će se priključiti svojim klupskim drugovima, a od srede i Marko Milenković. Ekipi Radničkog pridružilo se nekoliko novih fudbalera medju kojima su Ivan Dokić iz Spartaka, Bojan Vlaović iz Metalca i Andreja Apostolović koji dolazi iz niškog Radničkog, a ponikao je u pirotskom Radničkom. Četiri fudbalera iz Omladinske škole će takođe trenirati sa prvotimcima “Belih”.

“U prolećnom delu prvenstva Prve lige Radnički neće računati na golmana Šuljagića kome je istekao ugovor, kao i Stefana Ilića koji je bio na pozajmici i vraća se u niški Radnički.

“Moraćemo da dovedemo još jednog golmana koji će konkurisati Dokiću. Igračima koji danas nisu tu ili im je istekao ugovor ili je raskinut. Očekujemo u narednom periodu da angažujemo nekoliko igrača koji će doneti kvalitet i pojačati konkurenciju postojećem igračkom kadru. Reč je o fudbalerima koji bi, pored mesta golmana, igrali na centralnom beku, zadnjem veznom, centralnom i krilnom napadaču. U stručnom štabu nema promena, sa mnom su Bratislav Savić i Ivan Džunić. U pripremnom periodu planiramo da odigramo pet utakmica. Prva je 23. januara sa Dubočicom, zatim sa Jagodinom, Budućnošću iz Popovca, Sinđelićem iz Niša i Timokom. U zavisnosti od vremenskih uslova odrediće se mesto odigravanja”- izjavio je Puača.

Prozivci fudbalera prisustvovao je i predsednik Kluba, Bratislav Ćirić, koji je pre toga održao sastanak sa fudbalerima i stručnim štabom.

“Mislim da su svima jasni ciljevi, a to je opstanak u ligi i plasman u gornji deo tabele. Nadam se da ćemo nadoknaditi ono što smo propustili u prethodnom delu takmičenja i da nam se greške neće ponoviti. Nastojaćemo da očuvamo rejting Kluba i ostati u ovoj ligi. Što se tiče finansija opredeljena su određena sredstva Radničkom i zahvaljujem se lokalnoj samoupravi i odbornicima što su usvojili Budžet. Ne bi trebalo da bude problema oko finansiranja do kraja prvenstva. Razgovori oko održivog i sistemskog finansiranja Kluba su u toku i o detaljima ćemo kasnije”-kaže predsednik, Ćirić.

foto: Ilija Pejčić Lika

Prolećni deo prvenstva Prve lige Srbije u fudbalu počeće 20. februara.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker