Sport

Fudbaleri Radničkog počeli pripreme, kapiten Tolić odlazi iz Kluba

Posle zimske pauze danas je u prostorijama FK Radnički održana prozivka fudbalera čime su zvanično počele pripreme za prolećni deo Prvenstva Srpske lige “Istok”. Radnički je prvi deo sezone završio u sredini tabele, a ambicije Kluba su da sezonu završi među prvim ekipama na tabeli. Okosnica tima je sačuvana, mada je, kapiten, Filip Tolić, najavio odlazak iz Kluba, kako se danas čulo, kao i nekoliko igrača koji nisu imali dovoljnu minutažu na proteklim utakmicama.

Predsednik Radničkog, Bratislav Ćirić, rekao je, između ostalog, da ima dovoljno vremena da se fudbaleri maksimalno pripreme i da se u prelaznom roku očekuje dolazak nekoliko igrača. Ono što je, takođe, naglasio jeste da su neophodne promene u upravi Kluba i da će se to sigurno dogoditi na narednoj sednici Skupštine Radničkog.

“Imamo nekih šest, sedam nedelja priprema i ja se nadam da će i vremenski uslovi dozvoliti da pripreme počnu intenzivnije i da se što bolje pripremimo za drugi deo sezone. Mislim da imamo jasan plan da dostignemo vrh tabele, a onda za sledeću godinu da pretendujemo za plasman u viši rang. Kada je reč o pojačanjima, to ćete sa trenerom, svi su videli šta nam je potrebno, stručni štab ima apsolutnu podršku da radi na tome i obezbedi što bolji tim. Posle prelaznog roka očekuje nas Skupština Radničkog gde će doći do određenih promena u upravi i već razgovaramo sa nekim ljudima koji žele, mogu, imaju znanja, vremena i pre svega motiva da dođu u Radnički, da pomognu da Klub konsolidujemo i kada krenemo u sledeću sezonu, da znamo šta hoćemo, koliko možemo i sa kojim sredstvima” – izjavio je Ćirić.

Šef stručnog štaba “Belih”, Marko Vidojević, kaže da je kostur tima sačuvan, ali da je odlazak, kapitena, Tolića značajan gubitak, a Radnički neće moći da računa ni na golmana Stepanovića koji je izrazio želju da nastavi karijeru u Mačvi.

“Veći deo igrača koji je odigrao prvi deo prvenstva je ovde. Što se tiče novajlija tu je golman Stojiljković iz Dubočice, Tošić iz Zemuna, koji je povratnik, i dva mlada fudbalera koji će biti sa nama, Stamenković i Blagojević iz juniorskog tima. Ono što mogu da kažem da smo jako blizu da i Adžibaba odradi sa nama pola godine. To je ono što je izvesno, tu je još nekoliko momaka za koje ćemo morati da procenimo u ovim dosta teškim uslovima zbog snega i leda. Sa radom je krenulo 18 fudbalera i očekujemo da će uskoro spisak igrača biti kompletiran za ovu polusezonu” – rekao je Vidojević.

U planu je da Radnički odigra sedam pripremnih utakmica, a prva provera zakazana je za 5. februar sa pirotskim Jedinstvom. Tačan datum početka prolećnog dela prvenstva još nije poznat, ali očekuje se da će to biti sredinom marta.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker