Lokalna samouprava

Francuske tajne na Festivalu sira i kačkavalja u Pirotu

Na ovogodišnjem Festivalu sira i kačkavalja po prvi put Piroćanci, ali i veliki broj posetilaca iz susedne Bugarske, mogao je pored već odlično poznatih pirotskog sira i kačkavalja, probaju i francuske sireve.

Reč je o proizvodima kompanije Francuske tajne, koji na naše tržište dolaze iz Francuske, sa Alpa, tačnije iz oblasti Savoj.

Kako je Pirotskim vestima kazao Olivier Blouzny, vlasnik kompanije Francuske tajne, zahvaljujući pomenutoj firmi vrhunski francuski sirevi prisutni su već pola decenije na srpskom tržištu, sedište firme je u Novom Sadu, a ove godine po prvi put francuski sirevi prezentovani su i u Pirotu i to, gde bi drugde, nego na Festivalu sira i kačkavalja.

-Prezentujemo sireve sa farme koja se ne bavi masovnom proizvodnjom, već proizvodnjom u ograničenim količinama ali sa vrhunskim kvalitetom. Svi sirevi su prirodni, organski. Uglavnom su to tvrdi sirevi od kravljeg mleka, ima i mekanih sireva, plavih sireva, treba to da se proba. Jako volim pirotski kačkavlja, jako lep sir, to mi nemamo u Francuskoj tako da mi je vrlo interesantan-kazao je Dluzni Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker