Kultura

Francuske emocije – značajna izložba u Galeriji Čedomir Krstić u Pirotu

Međunarodna izložba ”France eMotion”, koju je kreirao klaster ”Atout France” u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoce na jedinstvenu šetnju kroz francusku kulturnu baštinu, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.

Četiri međunarodna fotografa, Išola Akpo iz Benina, Edu Monteiro iz Brazila, David Šaliol iz Sjedinjenih Američkih Država i Lurdes Segade iz Španije , proputovali su, svako sa svojim objektivom u ruci, jedan deo Francuske. Fotografske zabeleške nastale tokom njihovih putešestvija, predstavljaju jedinstven pogled na raznolikost francuske kulturne baštine. U njihovom društvu, gledalac korača puteljcima tvrđava i parkovima dvoraca, prolazi kroz muzeje i najsavremenije izložbene prostore, divi se lukovima opatija i mostova. Međunarodna izložba ”France eMotion”, koju je kreirao klaster ”Atout France” u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoce na jedinstvenu šetnju kroz francusku kulturnu baštinu, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.

Izložba se održava u okviru programa Novembre Numérique, a realizovao ju je klastera za turizam i kulturu « Atout France » u partnerstvu sa Francuskim institutom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker