Ostale vesti

FPN: Obuka za medijatore u Nišu

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, održaće  osnovnu obuku u cilju sticanje licence MEDIJATOR – POSREDNIK koju nakon obuke u skladu sa utvrđenim zakonskim pravilima izdaje Ministarstvo pravde RS .

Osnovna obuka će se održati  U NIŠU početkom marta 2020.godine.

Osnovnu obuku realzuje i izvodi  Fakultet političkih nauka Beograd  je u trajanju od 5 dana,  po programu koji je  akreditovao kod Ministarstva pravde Republike Srbije, a  u skladu sa Zakonom o posredovanju (medijaciji) i Pravilnikom o programima obuke za posrednike.

 Po završetku programa kandidati/kinje dobijaju odgovarajući sertifikat i stiču uslov za lincencu iz oblasti medijacije koju izdaje Ministarstvo pravde na osnovu završene osnovne obuke. Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u Republičkom sistemu socijalne zaštite. 

Osnovna obuka će se održati  U NIŠU početkom marta 2020.godine.

Osnovna obuka je namenjena u svim oblastima i u svim vrstama organizacija, u javnom i privatnom sektoru.

Veštine i znanja medijatora su posebno korisna za:

  • rukovodioce, 
  • pravnike, 
  • profesionalce u ljudskimresursima, menadžere, 
  • pedagoge i psihologe,
  • stečajneupravnike, izvršitelje,
  • pojedince koji žele da unaprede svoje komunikacione i pregovaračkeveštine, kao i 
  • za sve one koji žele da im medijacija bude profesionaln aorijentacija.

Realizatori programa je državna ustanova – FAKULTET  POLITIČKIH NAUKA UNIVERZITET BEOGRAD, a autori   su:

  • Prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, specijalista medicinske psihologije, licencirana medijatorka, Fakultetu političkih nauka u Beogradu,
  • Dr Vera Despotović, socijalna radnica, porodična i psihodrama terapeutkinja i specijalista medijacije, Fakultet za medije i komunikaciju
  • Vladan Jovanović, dipl. pravnik i specijalista porodične medijacije

Medijacija je alternativni način rešavanja sporova, u kojem treće nezavisno, neutralno i nepristrasno lice, posrednik – medijator, pomaže stranama u sukobu da dođu do uzajamno prihvatljivog rešenja.

Medijator je specijalno obučena osuba (neutralna strana) za posredovanje u konfliktima (medijacija).

Širenjem medijacije na teritoriji Srbije od značaja ja ne samo za učesnike u sporu, već i za državu i lokalnu samoupravu, odnosno gradove i opštine.

Regionalna kancelarija posrednika Niš prima prijave kao organizator obuke po datomo vlašćenju od strane (Fakulteta političkih nauka Beograd) i koordinira sa kandidatima u cilju njene realizacije.

Za sve dodatne informacije oko organiizacije obuke možete se informisati na sajtu  www.rkp.rs ili  obratiti   na web adresu: [email protected]

Kontakt telefon 063 44 58 00 Violeta Stamenković 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker