KulturaOstale vesti

Foto konkurs „(Ne)briga o kulturnom nasleđu 2023“

Tradicionalna izložba fotografija „(Ne)briga o kulturnom nasleđu 2023“ održaće se od 16. do 20. maja,  za vreme trajanja manifestacije „Muzeji za 10“. Izložba na kojoj  će biti izložene fotografije pristigle na konkurs realizovaće se u prostoru srednjevekovne tvrđave „Kale“ na otvorenom. Konkurs je otvoren za prijave učesnika od 5. aprila do 3. maja 2023.

Tema konkursa su fotografije koje prikazuju kulturno nasleđe u našem regionu.  Prijave  uključuju fotografije spomenika kulture, arhitekture, muzeja, građevina, nematerijalnog kultrunog nasleđa, tradicionalnih kulturnih manifestacija i slično.

Zainteresovani učesnici mogu poslati prijave na: [email protected]  sa imenom i prezimenom autora i kratkim opisoom fotografije koja mora biti u JPG  formatu.

Najbolje fotografije će biti predstavljene na izložbi koja će se održati u srednjem gradu pirotske tvrđave ili na platou ispred stalne arheološke postavke, a najbolji fotografi će biti nagrađeni novčanom nagradom. Takođe, sve fotografije biće objavljene na sajtu i fejsbuk stranici muzeja. Povodom izložbe biće odštampan i katalog sa najboljim fotografijama sa ciljem  da se promoviše važnost očuvanja i zaštite kulturnog nasleđa.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker