Kultura

Forum bibliotekara

Bibliotekarsko društvo Srbije, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Pirot, Narodnom bibliotekom „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu i Podružnicom BDS za Pirotski okrug, u u četvrtak 7. novembra sa početkom u 12 časova organizuje Forum, posvećen temi „Bibliotečki prostor između standarda i stvarnosti“. Bibliotečki prostor u Srbiji veoma retko odgovara postojećim standardima, često ni potrebama fondova ili čitalaca, a o funkcionalnosti, arhitekturi ili dizajnu gotovo da se i ne razmišlja, jer se postojeće zgrade retko rekonstruišu a nove biblioteke se ne grade.

Kako se očekuje da će prostor Narodne biblioteke Pirot u Domu Vojske u skoroj budućnosti biti adaptiran, ova tema ima veliki značaj za Pirotski okrug, što ne ograničava diskusiju samo na lokalni nivo.

Forum će otvoriti Jasminka Mančev, direktorka Biblioteke „Detko Petrov“, Nadica Kostić, direktorka Narodne biblioteke Pirot i dr Bogdan Trifunović, predsednik Bibliotekarskog društva Srbije. Na Forumu će biti izloženi primeri bibliotečkih prostora/projekata javnih biblioteka u Pirotu, Beloj Palanci, Čačku i drugim gradovima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker