Gradska hronika

Formiran Gradski odbor “Saveza udruženja potomaka ratnika 1912-1920.” u Pirotu

U Medija centru Doma kulture u Pirotu održana je Izborna skupština “Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920”. Skupštini je prisustvovalo 20 članova Gradskog odbora Saveza Pirot, član Glavnog Republičkog odbora Saveza, Nemanja Milošević, i predsednik Opštinskog odbora Saveza Bela Palanka. Tom prilikom izabrano je Predsedništvo, Nadzorni odbor i Sud časti. Za predsednika Gradskog odbora ,,Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920.” u Pirotu jednoglasno je izabran Dejan Ćirić, policijski službenik u penziji.

Novoizabrani predsednik Saveza, Dejan Ćirić, zahvaljujući na ukazanom poverenju rekao je da je počastvovan i da preuzima veliku odgovornost u vođenju Gradskog odbora jedne patriotske organizacije koja čuva i neguje svetlu tradiciju naše slavne prošlosti, sa težištem na period od 1912. do 1920. godine.

“Mnogobrojni ratni sukobi dešavali su se na teritoriji naše države Srbije, kako u daljoj, tako i u skorijoj prošlosti, i zbog toga mi, potomci ratnika, moramo čuvati svetlu tradiciju naših predaka koji su dali živote braneći svoja ognjišta, braneći Srbiju. Braneći svoju otadžbinu, nastavljamo tradiciju naših predaka, čuvamo ljudsko dostojanstvo i vojničku čast Srbije. Samo udruženi možemo da definišemo zajedničke potrebe i da ih prezentujemo našoj državi Srbiji i ostvarimo sva naša prava” – rekao je Ćirić.

Ćirić je ukazao i na dobru saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave grada Pirot i da je spreman za svaki vid saradnje sa svim udruženjima boračkih i drugih organizacija koje su legalno izabrane i priznate.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker