Kultura

Fondacija “Arhitekta Aleksandar Radović”: Letnja konzervatorska škola u Pirotu

Fondacija “Arhitekta Aleksandar Radović” organizovaće Letnju školu konzervacije u Muzeju Ponišavlja. Škola je namenjena studentima i mladim ekspertima iz oblasti konzervacije i očuvanja kulturnog nasleđa. Očekuje se da ovoj školi, kao i mnogim drugim događajima u organizaciji Fondacije, prisustvuju studenti i stručnjaci iz celog sveta. 

 

Kako je Pirotskim vestima kazala Elena Vasić Petrović, predsednik Fondacije, poziv je otvoren za sve mlade ljude koje interesuje naše nasleđe, a posebno Piroćance.

-Ovo je jedinstvena prilika da se od medjunarodno priznatih stručnjaka, a u društvu vršnjaka razmene iskustva i steknu praktična i teorijska zanja iz oblasti konzervacije. U isto vreme biće uradjen i konkretan posao koji je značajan za sam Muzej-kazala je Vasić Petrović za Pirotske vesti.

Prijave se mogu izvršiti do 30. juna, a Škola konzervacije trajaće od 2. do 11. avgusta. Učešće za Piroćance zainteresovane za očuvanje kulturne baštine je besplatno. Prijavna dokumentacija može se naći na sajtu www.fondar.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker