Fondacija “Arhitekta Aleksandar Radović”: Letnja konzervatorska škola u Pirotu

Fondacija “Arhitekta Aleksandar Radović” organizovaće Letnju školu konzervacije u Muzeju Ponišavlja. Škola je namenjena studentima i mladim ekspertima iz oblasti konzervacije i očuvanja kulturnog nasleđa. Očekuje se da ovoj školi, kao i mnogim drugim događajima u organizaciji Fondacije, prisustvuju studenti i stručnjaci iz celog sveta. 

 

Kako je Pirotskim vestima kazala Elena Vasić Petrović, predsednik Fondacije, poziv je otvoren za sve mlade ljude koje interesuje naše nasleđe, a posebno Piroćance.

-Ovo je jedinstvena prilika da se od medjunarodno priznatih stručnjaka, a u društvu vršnjaka razmene iskustva i steknu praktična i teorijska zanja iz oblasti konzervacije. U isto vreme biće uradjen i konkretan posao koji je značajan za sam Muzej-kazala je Vasić Petrović za Pirotske vesti.

Prijave se mogu izvršiti do 30. juna, a Škola konzervacije trajaće od 2. do 11. avgusta. Učešće za Piroćance zainteresovane za očuvanje kulturne baštine je besplatno. Prijavna dokumentacija može se naći na sajtu www.fondar.rs

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar