Kultura

Folklorci igrom krunisali još jednu sezonu

Tradicionalnim godišnjim koncertom Kulturno-umetničko društvo „Dukat“ krunisalo je još jednu uspešnu sezonu. Gosti revijalnog koncerta bili su Scensko-muzičko udruženje „Srma“ iz Niša i folklornni ansabl Doma kulture iz Babušnice.

dukat 1

Nastupile su sve sekcije Kulturno umetničkog društva „Dukat“. Oni su izveli tradicionalne igre, igre iz okoline Niša, ali su publiku obradovali i novim koreografijama.

Scensko- muzicko udruzenje “Srma” iz Niša, publici se predstavilo igrama iz Pirota, a članovi folklornog ansambla Doma kulture iz Babusnice izveli su igre iz leskovačkog Pomoravlja. Gosti koncerta bili su i ucenici Muzičke skole.

Folklorni pedagog KUD-a „Dukat“, Dejan Lilic, kaže da je sezona bila veoma uspešna

-Učestvovali smo na nekoliko značajnih festivala u zemlji i inostranstvu, sa ,,Jaseničkog prela“ vratili smo se ovenčani nagradama i verujem da cemo u istom maniru nastaviti rad. Početkom jula očekuje nas gostovanje u Makedoniji, ali i nekoliko nastupa u pirotskim selima – rekao je  Lilić.

Klturno-umetničko društvo „Dukat“ osvojilo je pet nagrada na Festivalu „Jaseničko prelo“ održanom aprila u Smederevskoj Palanci.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker