Ostale vesti

Fokus grupa o ljudskoj bezbednosti u lokalnoj zajednici

Danas je u Gradskoj skupštini Pirot održana fokus grupa na temu ljudske bezbednosti u lokalnoj zajednici. Predsednica Gradskog parlamenta dr Milena Dimitrijević koja rukovodi i Savetom za rodnu razvnopravnost Grada Pirota, kazala je da je prema istraživanju rađenom pre izvesnog vremena, preko 70 posto građana Pirota izjasnilo da se oseća bezbednih u Pirotu. 

-Želim da se zahvalim našim gošćama i mislim da će ovo biti dobra prilika da razmenimo iskustva o temi bezbednosti. Ljudska bezbednost je preduslov razvoja svake zajedince, pa i naše lokalne samouprave. O tome se puno brine, mnogo tih ciljeva je uneto u naše strateške dokumente, jer ljudska bezbednost nije samo fizička bezbednost, već je to praktično opseg ostvarivanja ljudskih prava. Želimo da Pirot bude sigurna sredina gde će se ljudi osećati bezbedno i gde mogu da ostvare sve svoje potencijale-kazala je predsednica Dimitrijević.

Po rečima Zorice Mršević, profesorke Fakulteta za evropske i pravno-političke studije gde predaje rodnu ravnopravnost, na današnjem skupu bilo je reči o nacionalnom akcionom planu koji treba da se donese u našoj zemlji.

Nataša Milojević, predsednica Fonda demokratske inicijative iz Beograda, kazala je medijima da se na današnjem događaju govorilo na temu rodne ravnpravnosti i primeni legislativnog, zakonodavnog i strateškog okvira kada je reč o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti, Agendi “Žene, mir bezbednost” i kada je reč o strategiji za bezbednost lokalne zajednice.

-Kroz fokus grupe razgovaraćemo na temu da li građani i građanke imaju moć da utiču na sprovođenje zakona-kazala je Milojevićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker