Sport

FK “Vladimir Durković” odbranio trofej Kupa Grada

Večeras su na Gradskom stadionu u Pirotu fudbaleri ekipe “Vladimir Durković” odbranili titulu prvaka Kupa Grada protiv ekipe FK “Tanasko Rajić”. Ekipa “Tanaska Rajića” završila je prvo poluvreme u svoju korist golom Simonova, fudbaleri “Vladimira Durkovića” imali su veliki broj izglednih prilika, ali je rezultat na poluvremenu ostao 0:1. 

U drugom poluvremenu ekipa “Vladimira Durkovića” nastavila je sa pritiskom pa je nakon penala izjednačila golom Slađana Kamenovića u 55. minutu.

Pobednički gol na utakmici postigao je Petrović, koji je postavio i konačan rezutat 1:2.

Meč je odigran u sklopu obeležavanja Dana Grada.

Priznanja i pehare akterim ove sportske manifestacije koju je pratilo preko hiljadu posetilaca na tribinama Gradskog stadiona dodelili su predsednici gradskog i okružnog fudbalskog saveza Vladica Tošić i Vidojko Panajotović, a veliki pehar pobednicima dodelio je gradonačelnik mr Vladan Vasić.

Vasić: Pirot da bude fudbalski grad

-Nema puno gradova u Srbiji koji imaju ovakvu tradiciju jer je ovo 61. Kup Grada po redu. Čestitam ekipi koja je odbranila titulu, to je jedinstveni uspeh, a sa druge strane, to je dokaz da mi imamo razloga da ulažemo u okružnu i opštinsku ligu, jer želimo da u mesnim zajednicama vlada taj sportski duh. Sa druge strane, sve te ekipe podrška su Radničkom. Čestitam svima na organizaciji-kazao je gradonačelnik Vasić po završetku meča.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker