Kultura

FIST u Pirotu – sinoć odigran komad “Paklena noć”, večeras “Predah”

Festival internacionalnog studentskog teatra, 17. po redu, poznatiji kao FIST, održava se ove godine i u Pirotu. Reč je o programima koje realizuju studenti različitih umetničkih fakulteta iz zemlje i inostranstva. Ovog puta osmoro studenata iz Srbije izložilo je svoje radove u holu Doma kulture, a u sklopu Festivala sinoć je na otvorenoj sceni, ispred Doma kulture, izvedena predstava pod nazivom “Paklena noć”.

U predstavi “Paklena noć” igraju, mladi glumci, Aleksandra Arizanović i Rastko Mićić, koji su za uloge u ovoj predstavi višestruko nagrađivani na nekoliko festivala u Srbiji i regionu. Sve se dešava uoči Dugog svetskog rata, a reč je o jednom autističnom dečaku koji je usvojen i nastaje priča kako se građanska porodica suočava sa nekim nemilim dešavanjima.

“Predstava je jako aktuelna jer se govori o jednoj noći u kojoj počinje rat. Predstava je danas aktuelna, a bila je i prethodnih godina, zato što uvek postoji negde neki rat, neka neljubav koja nas tera da idemo jedni protiv drugih. U ovom komadu govori se o dve osobe koje pokušavaju da nekako od svog tog užasa i torture pobegnu, da se sakriju i spese” – rekla je, mlada glumica, Aleksandra Arizanović.

Večeras od 20 časova, na istoj sceni ispred Doma kulture, biće izvedena predstava Predah.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker