Gradska hronika

Finiš građevinske sezone u Pirotu, najveći deo poslova realizovan

Građevinska sezona u Pirotu ulazi u samu završnicu. Veći deo investicija realizovan je u skladu sa dinamičkim planom, a do kraja sezone trebalo bi da se završe i poslovi čija je realizacija u toku. Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, očekuje da će vremenske prilike poslužiti da se započeti poslovi uspešno privedu kraju, kao i radovi čiji se početak očekuje ovih dana.

Generalno posmatrano kaže, direktor, Svilarov ova godina  se može smatrati uspešnom, mada je moglo i bolje. U tom smislu izdvaja radove u Ulici Branka Radičevića koji su započeti, ali zbog sudskih postupaka trenutno su obustavljeni. Sve ostalo je u roku završeno.

“Trenutno, od aktivnih poslova, je uređenje trga u centru grada. Radovi se odvijaju korektno, bilo je malo zastoja zbog vremenskih prilika, ali se radi korektno i do kraja građevinske sezone očekujemo da se uspešno završe. Aktivna je i sanacija klizišta na putu Temska – Topli Do. Radovi traju već dva meseca, urađena su dva potporna zida, danas se završavaju iskopi za treći potporni zid i radovi se odvijaju, pored svih otežanih uslova, korektno i očekujemo da se oni završe u ovoj građevinskoj sezoni. Preostao je još jedan potporni zid manjih dimenzija” – rekao je, pored ostalog, Svilarov.

U okviru Programa redovnog održavanja se, takođe, radi, kaže Svilarov, mada je dosta poslova do sada urađeno. Program održavanja nekategorisanih puteva je bio dosta zahtevan i radilo se tokom celog leta. Programom je bilo obuhvaćeno dvadesetak sela, a neki od zahteva preneće se u sledeću godinu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker