Obrazovanje

Film “Zubato Sunce” učenika Gimnazije Pirot  premijerno prikazan na festivalu “Zamisli želju” u Beogradu 

“Zubato Sunce”, kratkometražni igrani film učenika drugog odeljenja za scenske u audiovizuelne umetnosti imao je svoju premijeru u petak, 21. aprila na filmskom festivalu “Zamisli želju” u Beogradu. Festival “Zamisli želju” prikazuje kratkometražne autorske filmove, najčešće studentske, sa ciljem promocije radova i umetnika koji ih stvaraju.

“Zubato Sunce” je film inspirisan istinitim događajem i prati sudbinu troje pirotskih Jevreja nakon hapšenja i transportovanja u logor Treblinka u Poljskoj. Povodom obeležavanja 80 godina od pogibije pirotskih Jevreja, profesorka istorije Ana Pejčić i profesor audiovizuelnih umetnosti Marko Filipović odlučili su da filmsku vežbu druge godine posvete ovom događaju. Film su u potpunosti realizovali učenici drugog specijalizovanog odeljenja za scenske i audiovizuelne umetnosti.
Učenici  Tanja Denčić, Ana Gogić i Aleksandar Kamenović, kao i njihov profesor Marko Filipović su  nakon projekcije izjavili da je od velikog značaja podsećati se i ne dozvoljavati da tako teški događaji padnu u zaborav.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker