Sport

Filip Tolić: Radnički ima snage da prekine pobedonosni niz IMT-a

U nedelju, 14. marta, susret dve neporažene ekipe u prolećnom delu prvenstva Prve lige Srbije u fudbalu. Na Gradskom stadionu u Pirotu Radnički dočekuje pretendenta za vrh tabele IMT Beograd. “Bele” će na ovoj utakmici voditi poznati fudbaler i fudbalski trener, Miodrag Martać, koji će na kormilu Radničkog zameniti Nikolu Puaču, koji je trenutno zbog bolesti odsutan. U prvom obraćanju novinarima, Martać, je izrazio veliko zadovoljstvo atmosferom u Klubu, upoznao se sa igračima i smatra da Radnički ima kvalitet da u susretu sa IMT-om izađe kao bobednik.

“Za ovih nekoliko dana ja sam prezadovoljan, pre svega ljudima sa kojima sam kontaktirao, a isto tako i sa ekipom sastavljenom od odličnih fudbalera, pravih profesionalaca. Imamo mali peh, već sam zatekao da je jedan od ponajboljih strelaca bio odsutan zbog bolesti, a povređen je i centarfor Đorđijevski posle utakmice u Beogradu. Ali, šta je tu je, najbolji su oni koji su zdravi i sposobni. Pogledao sam kako igra naš rival, a video sam čime mi raspolažemo. Mislim da Radnički mora na svakoj utakmici da ide na pobedu. U poslednjim utakmicama Radnički je pokazao da je čvrsta ekipa i biće tvrd orah za sve, naročito na svom terenu. Videli ste, Radnički malo daje golova, ali malo ih i prima. Nadam se da će naša mreža da ostane mirna, a pokušaćemo da damo gol koji bi nam obezbedio bolju i mirniju poziciju, jer nas u nastavku čeka težak raspored odigravanja utakmica. Gostujemo dve zaredom, pa nam dolazi lider na tabeli, Radnički iz Kragujevca” – izjavio je Martać.

Kapiten Radničkog, Filip Tolić, kaže da će utakmici biti sigurno veoma teška i da ne treba očekivati neku lepotu u igri. Bodovi su najvažniji i očekuje da će Radnički uspeti da sačuva svoju mrežu.

“Protiv Grafičara smo uspeli da uspešno blokiramo napade i da iz tih pozicija prelazimo u ofanzivu. Imali smo nekoliko dobrih, stopostotnih prilika koje nismo iskoristili, ali smo i svoju mrežu sačuvali. Mislim da i u nedelju možemo da sačuvamo svoju mrežu, i da imamo kvalitet da ugrozimo odličnu ekipu IMT-a koja je u velikom naletu. Mi smo u takvoj situaciji da na domaćem terenu svaku utakmicu moramo da dobijemo. Poštujemo ekipu IMT-a, imaju niz od tri pobede, u naletu su, i reč je o veoma dobroj ekipi. Opet kažem, mi u Pirotu moramo da tražimo bodove spasa. Podrška gospodina Martaća nam je veoma važna i dragocena, imamo tu pozitivnu energiju i spremni ulazimo u meč”.

foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker