Sport

Festival ženske košarke za mlađe pionirke

Ženski košarkaški klub Gimnazijalac Tigar je u subotu, u prepunoj sali  Tehničke škole Pirot, organizovao  Osmomartovski festival ženske košarke za mlađe pionirke. Na turniru su, pored domaćina, učestvovale i ekipe Mladost Vesna iz Bele Palanke, Dimitrovgrad iz Dimitrovgrada i Dubočica 016 iz Leskovca, sa oko 70 mladih košarkašica.

Prvo mesto su osvojile košarkašice Gimnazijalac Tigra. One su u polufinalu savladale Dubočicu 016 sa 34:28, dok je u drugom polufinalu ekipa Dimitrovgrada savladala Belopalančanke rezultatom 39:26. U borbi za treće mesto Leskovčanke su bile bolje od ekipe Mladost Vesne i slavile rezultatom 39:24. U velikom finalu, u neizvesnoj utakmici, zasluženu pobedu izvojevale su mlade košarkašice Gimnazijalac Tigra, koje su bile bolje od  vršnjakinja iz Dimitrovgrada i slavile sa 41:32.

Na kraju turnira svim ekipama su dodeljene prigodne nagrade, pehare za ostvareni plasman a svim košarkašicama medalje za učešće na Osmomartovskom festivalu. Nagrade i priznanja uručile su igračice prvog tima Vera Đorđević, Maja Stanojević  i Anđela Cvetkov.

Dogovoreno je da se u narednom periodu ovakvi festivali organizuju  i u ostalim mestima, čiji su ekipe učestvovale na ovom turniru.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker