Sport

Festival ženske košarke povodom 21 godine postojanja ŽKK Pirot

Na današnji dan, 25.12.1997. godine, osnovan je Ženski košarkaški klub „Gimnazijalac“ iz Pirota. Danas obeležavamo dvadesetprvu godišnjicu postojanja, uspešnog rada, razvoja i rasta kluba.
Tim povodom je u nedelju u hali „Кej“ održan Festival ženske košarke „Učimo i čuvamo za budućnost“. Na festivalu ženske košarke, odigrane su revijalne utakmice mlađih selekcija, a organizovana su i razna takmičenja.

U takmičenju u izvođenju slobodnih bacanja takmičile su se košarkašice iz selekcije mlađih pionirki i devojčice iz škole košarke, najbolja je bila Sara Mladenović (4/5, 4/5). Velika borba vođena je za drugo i treće mesto, a pobednik je odlučen posle 5. serije slobodnih bacanja pa je tako drugo mesto zauzela Emilija Tričković (3/5, 3/5, +3), dok je treća bila Saša Petrović (3/5, 3/5, +2).
U takmičenju u šutiranju iz polja učestvovale su košarkašice iz pionirske selekcije. Najbolja je bila Anja Stančev (6/8 i 4/8), drugo mesto zauzela je Željka Denčić (4/8 i 4/8), dok je trea Nađa Petković (5/8 i 3/8).
U poligonu brzine i spretnosti takmičile su se mlađe pionirke, a najbrža je bila Nađa Ivanov koja je poligon prošla za 29.68 sekundi, druga je bila Jana Ćirić sa 29.75, a treće mesto zauzela je Nađa Кrtev sa 31.94 sekundi.
U takmičenju u kombinovanom šutu za dva i tri poena tamičile su se kadetkinje. Najbolja je bila Sofija Rančić (8/14, 9/14), drugo mesto zauzela je Staša Bunčić (9/14, 8/14), a treće Jovana Ignjatović (6/14, 5/14)

Кao i prethodnih i ove godine gosti festivala su bili proslavljeni košarkaški stučnjaci i sportski radnici Ratko Joksić, Dimče Кofileski i Željko Кuzmanović.

Sa ponosom možemo da kažemo da je nekoliko hiljada devojčica u prethodnom periodu prošlo kroz naš klub i uestvovale u organizovanim trenažnim i takmičarskim aktivnostima kluba, uz stručnu podršku ne samo svojih trenera i rukovodstva kluba.
Ovaj i ovakav projekat rada sa decom prepoznali su i dali punu logističku i stučnu podršku naša krovna košarkaška organizacija Srbije na čelu sa selektorom Marinom Maljković i potpredsedikom za žensku košarku Anom Joković i proslavljeni treneri Božidar Maljković, Ratko Joksić, Dragan Ratković, Željko Lukajić, Dimče Кofileski…

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker