Festival ženske košarke povodom 21 godine postojanja ŽKK Pirot

Na današnji dan, 25.12.1997. godine, osnovan je Ženski košarkaški klub „Gimnazijalac“ iz Pirota. Danas obeležavamo dvadesetprvu godišnjicu postojanja, uspešnog rada, razvoja i rasta kluba.
Tim povodom je u nedelju u hali „Кej“ održan Festival ženske košarke „Učimo i čuvamo za budućnost“. Na festivalu ženske košarke, odigrane su revijalne utakmice mlađih selekcija, a organizovana su i razna takmičenja.

U takmičenju u izvođenju slobodnih bacanja takmičile su se košarkašice iz selekcije mlađih pionirki i devojčice iz škole košarke, najbolja je bila Sara Mladenović (4/5, 4/5). Velika borba vođena je za drugo i treće mesto, a pobednik je odlučen posle 5. serije slobodnih bacanja pa je tako drugo mesto zauzela Emilija Tričković (3/5, 3/5, +3), dok je treća bila Saša Petrović (3/5, 3/5, +2).
U takmičenju u šutiranju iz polja učestvovale su košarkašice iz pionirske selekcije. Najbolja je bila Anja Stančev (6/8 i 4/8), drugo mesto zauzela je Željka Denčić (4/8 i 4/8), dok je trea Nađa Petković (5/8 i 3/8).
U poligonu brzine i spretnosti takmičile su se mlađe pionirke, a najbrža je bila Nađa Ivanov koja je poligon prošla za 29.68 sekundi, druga je bila Jana Ćirić sa 29.75, a treće mesto zauzela je Nađa Кrtev sa 31.94 sekundi.
U takmičenju u kombinovanom šutu za dva i tri poena tamičile su se kadetkinje. Najbolja je bila Sofija Rančić (8/14, 9/14), drugo mesto zauzela je Staša Bunčić (9/14, 8/14), a treće Jovana Ignjatović (6/14, 5/14)

Кao i prethodnih i ove godine gosti festivala su bili proslavljeni košarkaški stučnjaci i sportski radnici Ratko Joksić, Dimče Кofileski i Željko Кuzmanović.

Sa ponosom možemo da kažemo da je nekoliko hiljada devojčica u prethodnom periodu prošlo kroz naš klub i uestvovale u organizovanim trenažnim i takmičarskim aktivnostima kluba, uz stručnu podršku ne samo svojih trenera i rukovodstva kluba.
Ovaj i ovakav projekat rada sa decom prepoznali su i dali punu logističku i stučnu podršku naša krovna košarkaška organizacija Srbije na čelu sa selektorom Marinom Maljković i potpredsedikom za žensku košarku Anom Joković i proslavljeni treneri Božidar Maljković, Ratko Joksić, Dragan Ratković, Željko Lukajić, Dimče Кofileski…

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar