Lokalna samouprava

Festival vrhunskog zalogaja u Temskoj

U Temskoj se danas održava tradicionalni Festival staroplaninske hrane u organizaciji MZ Temska, Turističke organizacije Pirot i uz pokroviteljstvo Grada Pirota.

Ove godine, na osmoj po redu manifestaciji, učestvovalo je 30 takmičara ali i 13 takmičara u pripremi kotlića pa su brojni posetioci manifestacije mogli da uživaju u neverovatnom bogatstvu ukusa i specijaliteta sa Stare planine, od kojih su mnogi stari stotinama godina.

Festival je otvorio Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika. On je istakao da je Sajam staroplaninske hrane jedan od stubova turističke ponude pirotskog kraja i da Gradska uprava nastoji da bude još kvalitetnih gastro-turističkih manifestacija, koje posećuje na hiljade turista iz zemlje i inostranstva, poput Sajma pirotske peglane kobasice.

Ove godine, u sklopu Festivala staroplaninske hrane, organizuje se i pilot-manifestacija Dani gljiva, čiji je cilj promocija izuzetnog bogatstva gljivama, koje je specifično za naš kraj i Staru planinu. Ova manifestacija će verovatno od naredne godine postati samostalna i postaće takođe deo turističke ponude našeg kraja, kazao je direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

tekst Aleksandar Ćirić

foto Vanja Jocić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker