Kultura

Festival stripa u Pirotu

Osmi festival stripa, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, održaće se u periodu od 19. do 21. avgusta u Narodnoj biblioteci.


 Gosti ovogodišnjeg festivala biće poznati strip crtači Stevan Subić, Željko Pahek i Predrag Stamenković (koji su i autori plakata festivala), Dražen Kovačević, Vlada Vesović, Milan Drča i Igor Krstić, strip scenaristi Milan Jovanović, Dragana Stojiljković i Pavle Zelić, kao i predstavnici izdavačkih kuća Veseli četvrtak i Sistem komiks. 


Festival stripa otvara radionica stripa u petak, 19. avgusta, u 10 časova (u Domu Vojske), a ove godine će sa zainteresovanom decom i mladima raditi Milan Drča i Predrag Stamenković. Festival će obuhvatiti i niz pratećih programa, kao što su tribine, okrugli stolovi i druženja, izložbe i dr. 
Uoči Festivala biće publikovano i posebno izdanje sa radovima afirmisanih, ali i mladih umetnika jer je festival i pokrenut s idejom da populariše strip kulturu, ali i da afirmiše talentovane pirotske umetnike. Najveći uspeh u oblasti devete umetnosti ostvarili su crtač Igor Krstić, akademski slikar i strip autor i scenarista Nenad Pejčić, koji su aktuelni dobitnici prestižne nagrade GRAND PRIX Međunarodnog salona stripa u Beogradu za najbolje ostvarenje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker