Korona virusZdravlje

Fenomenalna vest iz niške Klinike za anesteziju: Dr Milan Elenkov pobedio koronu

Kako piše Kurir, pirotski anesteziolog dr Milan Elenkov, koji je u prvom talasu korone bio na prvoj liniji fronta, u niškoj Infektivnoj klinici, uspeo je da pobedi koronu, a u tu čast, na fejsbuk stranici niške Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju postavljena je fotografija na kojoj je dr Elenkov okružen svojim kolegama u “punoj ratnoj opremi”, sa osmesima na licu.

Kako je dr Elenkov kazao za Kurir, on je drugi talas korone dočekao u Pirotu, trebalo je ponovo da ide u Niš, ali je u međuvremenu i sam dobio korona virus tokom intervencije nad pacijentom za koga se kasnije ispostavilo da je pozitivan na covid19.

Naime, dok je dr Elenkov bio na dežurstvu u Opštoj bolnici u Pirotu, primljen je jedan stariji sugrađanin koji se otrovao etanolom, a u istom momentu stigao je i poziv sa ginekologije za hitan carski rez jer je beba bila ugrožena.

-Deka je prestajao da diše, odvodimo ga sa anestetičarkom  na respirator i odmah žurimo na carski. Tu negde, u tom svlačenju i oblačenju, u velikoj žurbi smo se i kontaminirali jer se ispostavilo da je deka bio pozitivan-kaže Elenkov za Kurir. On je prve simptome dobio nakon pet dana, njegova koleginica nakon sedam dana, ali je ona već izašla iz bolnice. Prava drama usledila je petog dana njegovog boravka na Intenzivnoj klinici kada je nastupilo naglo pogoršanje.

-Iako sam od prvog dana dobio svu moguću terapiju na Infektivnoj klinici KC Niš, kolege doktori su davali sve od sebe, petog dana se pojavljuju promene na plućima, nemam vazduha. Tada me profesor Radmilo Janković prebacuje na Kliniku za anesteziju i prvi sam koji je primio plazmu rekonvalescenata, najpre jednu, a 12 sati kasnije i drugu dozu-piše Kurir.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker