Sport

Fenomenalna igra i više nego ubedljiva pobeda košarkaša Pirota protiv Hercegovca

Košarka: Druga muška liga Srbije

Sportski centar Pirot: Hala “Kej”

KK Pirot 100 – 79 Hercegovac (26-16, 24-18, 18-21, 32- 24)

KK Pirot: Nikola Đonlić, Vladimir Vranić, Dušan Filipović (C), Pavle Pančić, Strahinja Stanković, Miloš Vukićević, Lazar Dimovski, Pavle Stepanović, Nikola Gašić, Bogdan Petrović, Andrija Kostić.

Još jedna izuzetna igra košarkaša Pirota i ubedljiva pobeda protiv Hercegovca, koji je dočekan sa mnogo respekta. Međutim, već u prvom periodu igre, a tako je bilo i tokom cele utakmice, domaći tim uspevao je da nametne svoju igru, ritam i stavi doznanja protivnuku ko se pita u ovom susretu, kako su to košarkaši Pirota i najavljivali pre susreta. Odličnom igrom u odbrani mladi centri Pirota nadvisili su iskusne “Hercegovce” i do samog kraja, uz veliko angažovanje cele ekipe, Pirot je održavao visoku koš razliku i na kraju ubedljivo trijumfovao.

Mladi reprezentativac Srbije za košarkaše do 20 godina, Pavle Stepanović, kaže da je ova pobeda veoma važna i da je izuzetno zadovoljan kako su se on i njegovi saigrači nosili sa jednim od najboljih centara u ligi, sa abaligaškim iskustvom, Božom Đumićem.

Vladimir Vranić postigao je 27 poena, od toga 7 trojki, i moglo bi se reći da je ovo bilo njegovo veče. On kaže da je večeras konačno bio onaj pravi i da pobedu posvećuje supruzi i deci. Čestitao je i zahvalio svojim saigračima i smatra da je utakmica timski, pre svega, dobro odigrana.

Šef stručnog štaba pirotskih košarkaša, Zoran Milovanović, najavljujući ovu utakmicu rekao je da će gosti pokušati da preko svojih iskusnih centara dobiju utakmicu, i to se obistinilo. Njegovi momci uspešno su parirali i nadigrali Vladimira Ivelju i Boža Đumića, i to je zapravo bio ključ pobede Pirota.

“Čestitke čitavoj ekipi, imali smo kontrolu, držali na desetak razlike, bilo je malih, kratkih oscilacija, ali sam veoma zadovoljan. Imamo mlade igrače, svaki je iskoristio neki trenutak u igri da uradi nešto kvalitetno i mogu samo da čestitam. Igrali smo atraktivno, sa, danas, izuzetno raspoloženim Vranićem, prošle nedelje je to bio Filipović, tako da pravo je zadovoljstvo trenirati ove momke. Imaćemo malu pauzu, a iza toga nastavljamo da radimo, onda ide još šest utakmica i ne znamo koja će biti važnija” – rekao je Milovanović.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker