KulturaPirotsko kulturno leto

Fenomenalan nastup VAN GOGHA u Pirotu

Sinoć je u prepunom dvorištu Istorijskog arhiva, na Letnjoj sceni, održan fenomenalan koncert grupe Van Gogh, što je zapravo predstavljalo zvanično otvaranje Letnje scene. Koncert je održan u okviru Pirotskog kulturnog leta. 

Frontmen Van Gogha Zvonimir Đukić Đule kazao je njegov bend koncert u Pirotu na Omladinskom stadionu, smatra jednim od 10 najdražih nastupa.

-Čast nam je da otvorimo ovo divno mesto. Ovde su se pre nekoliko decenija održavali koncerti pa nam je drago da rokenrol stil otvara ovako divno mesto. Svi ovi koncert koji su za nama okuplja i mlađu i stariju publiku-kaže Đule.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da je velika čast da jedan od najvećih srpskih bendova otvori Malu scenu, koja predstavlja san generacija pirotskih muzičara.

-Nadam se da će ovde biti bioskop na otvorenom, da će nastupati razni teatri, održavati se književne večeri. Moram da se zahvalim Ministarstvu kulture koje je pomoglo realizaciju ove ideje. Nadam se održivom kulturnom programu u narednom periodu i da podstaknemo mlade ljude da razmišljaju o umetnosti i da se njome bave-kazao je Colić.

Miško Ćirić, direktor Doma kulture, kazao je da nakon Van Gogha, na Maloj sceni 27. i 28. avgusta biti održane dečje predstave.

-Već 1. avgusta imamo Sašu Kovačevića, 2. avgusta, 3. i 4. imamo ponovo dečje predstave, sve su to besplatne predstave, s tim da se za velike koncerte, poput nastupa Saše Kovačevića, naplaćuju ulaznice. Za Sašu Kovačevića u pretprodaji cene karata biće 800 dinara, a na dan koncerta 1000 dinara. Centralna manifestacija za nas je svakako Međunarodni festival folklora koji predstavlja krunu pirotskog leta kada je Dom kulture u pitanju-kazao je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker