Reportaža

Fenomen-Preživela više od 15 ujeda stršljenova

Piroćanka Budimirka Panić(70) preživela je više od 15 ujeda stršljenova dok je sa suprugom Dobrivoje i rođacima na njivi kod sela Oreovica brala kukuruz.

Budimirka za Pirotske vesti opisuje ovu neverovatnu dramu.

-Dok smo brali kukuruz slučajno sam nabasala na gnezdo stršljenova. Odmah se celo jato okomilo na mene i na rođaka Jovana koji nam je pomagao. Ujedali su me najviše po leđima, ali i rukama, nogama i drugim delovima tela. Nije prošlo ni dva minuta od napada ja sam počela da osećam da su mi usne zadebljane. Odmah sam se i onesvestila i tako tri puta-priča Budimirka.

Njen suprug Dobrivoje je odmah Budimirku i Jovana, koji gotovo da nisu davali znakove života, u traktorskoj prikolici prevezao do asfaltnog puta, gde je već čekala ekipa Hitne pomoći koju su u međuvremenu pozvali.budimirka i dobrivoje

-Da nije bilo munjevite rekacije Hitne pomoći ova drama sigurno bi imala tragičan kraj. Lekari su im odmah dali protivotrove i infuzije i povratili ih u život. Želim da izrazim veliku zahvalnost dr Momčilu Bojkiću i lekarima i ekipi Hitne pomoći bez čije veoma brze reakcije bi ovo bila prava tragedija-kaže Dobrivoje.

Po Budimirkinim rečima, lekari su je na odeljenju pirotske bolnice, gde je provela tri dana, nazvali pravim medicinskim fenomenom, jer ovoliki broj ujeda preživi jedan u hiljadu.

-Dva dana pre napada u bolnici je preminuo čovek i to samo od jednog ujeda stršljena. Jovan je imao četiri ujeda ali ih je teže podneo pa su mu lekari rekli da mu je srce teško podnelo ujede i da strogo vodi računa jer teško da bi preživeo u budućnosti ujed stršljena, pa čak i ose-kaže Budimirka.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker