Zdravlje

Federacija banaka hrane donirala C vitamin pirotskoj Bolnici

Federacija banaka hrane Srbije donirala je vitamin C sa cinkom za sve zaposlene u Opštoj bolnici Pirot u vrednosti od pola miliona dinara. Direktor pirotske Bolnice, Goran Petrović, kaže da su uglavnom, do sada, donacije dolazile od strane udruženja zdravstvenih radnika ili lekarskih komora, a ovo je prvi put da su svi radnici i “beli i plavi mantili” obuhvaćeni donacijom i dobiće po dve kutije vitamina C sa cinkom u cilju jačanja svog imuniteta.

Direktor Petrović je u svoje ime, ime manadžmenta i svih zaposlenih zahvalio na pažnji i donaciji koja će pomoći da se u narednom periodu uspešno nastavi bitka sa kovidom.

“Ono što jeste, pored ostalog, važno to je da smo kao Bolnica prepoznati, viđeni i da se poslovni i neposlovni prijatelji pojavljuju kao donatori da preživimo ove dane i da se izborimo sa epidemijom” – rekao je Petrović.

Federacija banaka hrane deluje na prostoru cele Srbije i uglavnom radi sa hranom. Ovo je prvi put da u saradnji sa, domaćom farmaceutskom kompanijom, Farma Nova realizuje akciju ovakvog tipa.

“Farma Nova nam je donirala ogromnu količinu vitamina i krenuli smo da najpre delimo cocijalno ugroženim licima. Naravno, svesni smo da u ovom periodu kovida najveći teret podnose zdravstveni radnici koji su nam neophodni. Želimo da ovom donacijom svima njima poboljšamo imunitet. Kad pričamo o vrenosti donacije, o sumi, ta cifra nije bitna, više je bitno da pokažemo da, zaista, neko prepoznaje njihov trud i zalaganje. Pirot je nama jedan drag grad i koristim priliku da kažem da ovo nije naša prva i poslednja saradnja, a na pomolu je jedna nova akcija pod nazivom “Spasimo hranu, spasimo humanost”, tako da ćemo se videti i sledeće nedelje” – rekao je, predsednik Federacije banaka hrane, Aleksandar Vidaković.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker