Sport

Fantastična igra košarkašica “Gimnazijalca” – Igra za pamćenje, sve čestitke

Košarka: Druga ženska liga Srbije

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

ŽKK Gimnazijalac Tigar 61 – 41 ŽKK Mileševka (14-11, 13-10, 15-13, 19-7)

ŽKK Gimnazijalac Tigar: Milica Mančić (7), Jovana Ignjatović, Vera Đorđević(10), Maja Stanojević, Bratislava Ignjatović (14), Nađa Ivanov, Anđela Cvetkov, Valerija Ćirić(7),Janja Dinić(17), Nađa Anđelković, Nađa Đorđević (6).

Košarkašice Gimnazijalac Tigra ubedljivo su savladale ekipu Mileševka iz Prijepolja, jednu od najjačih u ligi. Čak i da nije bilo tako ubedljive razlike, to ništa ne bi umanjilo fenomenalnu, požrtvovanu, fantastičnu igru domaćeg tima. Definitivno, ovakva igra Piroćanki potvrđuje da je ovaj mladi sastav izrastao u jednu ozbiljnu ekipu, čvrstu, fizički izuzetno spremnu, tehnički doteranu, ekipu koja se nametnula svojim radom, kvalitetom, maksimalnim pristupom svakom meču da zaslužuju svako poštovanje.

Nađa Đorđević ne krije zadovoljstvo zbog ubedljive pobede i kaže da je želja njene ekipe bila velika da se na dostojan način suprotstave Mileševki.

“Velika je bila želja našeg tima, prošlu utakmicu smo neočekivano izgubile i sada smo imale više želje i motiva da pobedimo. Dobro smo ušle u utakmicu od samog starta, na poluvremenu je bila manja razlika, ali posle smo znatno bolje igrale, i šta da kažem i protivnik je bio dobar, ali bile smo bolje i zasluženo pobedile” – rekla je Nađa Đorđević.

Trener košarkašica ekipe Gimnazijalac Tigar, Vladica Ranđelov, prezadovoljan je igrom svog tima, čestitao je i protivniku koga se pribojavao, pogotovo odlične košarkašice Nataše Bučevac koja je postigla 23 poena za svoj tim.

“Uspeli smo u drugom poluvremenu još više da pojačamo odbranu što govori 20 primljenih poena. Ja mislim da su odbrana, dobar skok u odbrani doneli rezultat u našu korist i na kraju ubedljivu pobedu. Čestitao bih i ekipi Mileševka, dug je bio put do Pirota, dobro su se borile, ali posebne čestitke mojoj ekipi koja je odigrala jednu sjajnu utakmicu. Značajna je ovo pobeda za nas, ništa nije gotovo, ništa nije rešeno, čeka nas dosta teških utakmica i biće ovo neizvesna liga, za razliku od prošle godine, gde se više od osam ekipa bori za opstanak”- rekao je Ranđelov.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker