ReportažaSajam peglane

Exit, Guča pa Sajam peglane kobasice?

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem šesti po redu Sajam pirotske peglane kobasice. Nedimović je u svom obraćanju kazao da će Ministarstvo poljoprivrede podržati ovu manifestaciju koja ima veliku perspektivu, ali i dodao da je nakon Exita i Guče, Sajam pirotske peglane kobasice u konkurenciji za treću turističku manifestaciju od nacionalnog značaja, zajedno sa Kupusijadom u Mrčajevcima. 

-Meni je posebno zadovoljstvo da danas iznesem jednu stvar o kojoj će se pričati. Posle Exita, Guče, za treće mesto bore se Kupusijada u Mrčajevcima i Sajam pirotske peglane kobasice. Ovo je jedinstvena prilika danas da postanete treći i idete dalje. Mi ćemo iz Ministarstva dati podršku za to jer nema boljeg brenda nego što je pirotska peglana kobasica, ariljska malina, oblačinska višnja i sve ono po čemu se Srbija prepoznaje-kazao je ministar Nedimović i dodao da je Ministarstvo poljoprivrede od skora omogućilo malim proizvođačima da mogu da plasiraju svoje proizvode na tržištu ravnopravno sa velikima.

 

Nedimović: Mi stalno jurimo u EU, a danas je EU jurila u Pirot

-Doneli smo nova pravila igre, da oni mali mogu da prodaju na kućnom pragu, na potpuno jedan normalan, legalan način, da imaju potvrdu da je ta hrana potpuno bezbedna, da mogu da prodaju u marketima, na sva ona tržišta koja njima znače i kako bi se cena te robe povećavala. Gradonačelnik mi maločas reče da će u Pirotu biti dosta zainteresovanih, a kada smo radili promociju Pravilnika, od dve organizacije, jedna je bila vezana upravo za peglanu kobasicu. Meni to dovoljno govori da tu ima dosta prostora, od nas ćete imati punu podršku. Na kraju, mi nekako stalno jurimo u EU, a ovde smo videli da danas EU juri u Pirot-zaključio je ministar Nedimović.

Ministar Nedimović sa gradonačelnikom Vasićem

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker