Kultura

Evropska premijera: Film o Zoranu Mojsilovu prikazan premijerno na prestižnom Martovskom festivalu u Beogradu

Juče je u Velikoj sali Doma omladine u Beogradu održana EVROPSKA PREMIJERA dokumentarnog filma “Zoran”, autora Aleksandra Ćirića. Film je prikazan u okviru selekcije dokumentarnih filmova do 40 minuta na prestižnom dogadjaju.

Istog dana, prikazan je film koji predstavlja poslednju rolu legendarnog Žarka Lauševića, zatim film Josipa Pejakovića, Hako, fenomenalna priča o životu na Pešteru, o čoveku koji je dao svoj život da bi spasio devojčicu – Srpkinju, od nacističkog progona i sigurne smrti, a na kraju večeri prikazan je i film Nikolaja Burljajeva, istaknutog umetnika iz Rusije, koji predstavlja omaž legendarnom reditelju Andreju Tarkovskom. Burljajev i Pejaković su lično prisustvovali projekcijama.

Dokumentarni film “Zoran”, čiji je autor, reditelj, scenarista, montažer Aleksandar Ćirić, do sada je dobio šest nagrada na međunarodnim festivalima širom sveta, a nakon evropske premijere u Beogradu na prestižnom Martovskom festivalu, aprila će biti prikazan takođe na filmskom velikom platnu u Minesoti, na još jednom prestižnom festivalu dokumentarnog filma.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker