Kultura

EVROPSKA PREMIJERA dokumentarca o Zoranu Mojsilovu 29. marta na prestižnom Martovskom festivalu u Beogradu. Film, za sada, dobio šest nagrada na međunarodnim festivalima širom sveta! Nakon Klivlenda, na festivalu u Minesoti!

Dokumentarni film o svetski čuvenom umetniku Zoranu Mojsilovu, autora Aleksandra Ćirića, imaće svoju EVROPSKU PREMIJERU na prestižnom Martovskom festivalu dokumentarnog filma, jednom od najstarijih fesetivala dokumentarnih filmova u Evropi, na kome su se proslavile i utrle svoj put ka uspehu brojni kultni režiseri poput Krsta Škanate, Dušana Makavejeva, Puriše Đorđevića, Petra Lalovića…

Film “Zoran” biće prikazan na velikom platnu 29. marta od 15 sati u Velikoj sali Doma omladine u Beogradu.

Martovski festival počinje sutra, i to koncertom filmskih hitova legendarnog Zorana Simijanovića. Svečano otvaranje je 26. marta kada će biti dodeljena nagrada za životno delo čuvenom reditelju Lordanu Zafranoviću, dok je zatvaranje festivala i dodela nagrada za takmičarski program, predviđena za 30. mart.

Šest nagrada za dokumentarni film o Zoranu Mojsilovu

Ovaj dokumentarac do sada je dobio šest nagrada, najpre je nagrađen na Internacionalnom festivalu u Vrmdži u Srbiji, gde je Aleksandru Ćiriću dodeljena nagrada za najbolju režiju, a zatim je usledilo čak pet nagrada na različitim festivalima dokumentarnog filma u Indiji, čija filmska industrija je u strahovitom rastu.

 

Američka premijera u Minestori, SAD!

Film “Zoran” bio je u najužoj konkurenciji za nagrade na Internacionalnom festivalu u Klivlendu, SAD, a selektovan je i za još jedan prestižni američki festival,  u Minesoti, gde je takođe u konkurenciji za nagrade, a biće prikazan na velikom platnu u Main Cinema, u Minesoti.

Prvi kadrovi filma o Zoranu Mojsilovu snimljeni su 2019. godine, snimanje je završeno 2022. godine, a montaža filma prošlog leta, od kada film učestvuje i osvaja nagrade na brojnim festivalima širom sveta. Aleksandar Ćirić, kompletni je autor filma, radio je na snimanju, montaži, potpisuje scenario i režiju filma.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker