Lokalna samouprava

Evropska nedelja mobilnosti obeležena u Pirotu

Grad Pirot je i ove godine deo velikog projekta Ministarstva saobraćaja i Stalne konferencije gradova i opština koji za cilj ima poboljšanje održive mobilnosti i promociju održivih vidova saobraćaja poput biciklizma, pešačenja. Nagrade najspretnijim mladim biciklistima uručio je gradski većnik Dejan Ranđelović.

evropska nedelja mobilnosti u pirotu

Samostalni savetnik u Gradskoj upravi Pirot zadužen za saobraćaj Slobodan Rančić kazao je da Grad Pirot od samog početka učestvuje u organizaciji ove manifestacije koja se ove godine održava u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

evropska nedelja mobilnosti obeležena u pirotu

-Učenici osnovnih škola su se takmičili na poligonu spretnosti. Oni su za svoje učešće dobili simbolične nagrade, učestvovali su i mališani iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”, a slogan manifestacije je “Mobilnost bez zagađenja za sve”. Cilj je da se promovišu alternativni vidovi saobraćaja, pre svih pešačenje i biciklizam, a kako bi se što manje koristio putnički automobil koji je veliki zagađivač životne sredine-kazao je Rančić.

Tijana Nedeljković, učenica sedmog razreda OŠ “8. septembar” osvojila je prvo mesto na poligonu spretnosti i dobila vrednu nagradu – bicikl.

-Očekivala sam dobar plasman jer sam još u četvrtom razredu učestvovala na republičkom takmičenju iz saobraćaja i bila u prvih deset u celoj Srbiji-kaže Tijana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker