Lokalna samouprava

Etno sajam hrane i pića u Beogradu: Veliko priznanje za “Boemsku potkovicu”, pirotski kačkavalj, sir…

Na Sajmu etno hrane i pića pirotski proizvođači ponovo su dobili značajna priznanja. Diplomu “Etno hrana i piće – robna marka iz Srbije” za kontinuirani kvalitet dobio je Degustacioni centar Boemska potkovica – Pirot, za peglanu kobasicu. Specijalno priznanje dobilo je PG Tošić iz Krupca, za ovčiji kačkavalj proizveden na tradicionalni način. Diplomu “Etno hrana i piće – robna marka iz Srbije” dobila je mlekara “Ćirko” iz Krupca za kačkavalj mešanac.

Dalibor Tošić, proizvođač pirotske peglane kobasice, vlasnik kafane “Boem” i dobitnik još jednog u nizu priznanja za “Boemsku potkovicu”, kazao je Pirotskim vestima da je reč možda o najznačajnijem priznanju koje je do sada dobila Boemska potkovica na ovom važnom međunarodnom sajmu. 

Učešće pirotskih proizvođača na ovom prestižnom sajmu pomogli su Fond za poljoprivredu Grada Pirota, Udruženje preduzetnika i Regionalna privredna komora Pirot.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavilo se skoro 400 učesnika sa više od 2.000 proizvoda iz Srbije i okolnih zemalja, ali i Grčke i Italije.

Sajam je otvorio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike SrbijeVelimir Stanojević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker